Η γυναίκα μου τρελλάθηκε

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 09 Δεκεμβρίου 1966
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Σεναρίο: Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία
1966

Ηθοποιοί: Μαίρη Αρώνη , Λάμπρος Κωνσταντάρας , Γιάννης Βογιατζής , Ελένη Σταυροπούλου , Νίτσα Μαρούδα , Μέλπω Ζαρόκωστα , Μαρίκα Κρεββατά , Γιώργος Γαβριηλίδης , Άρης Μαλλιαγρός , Μαρίνα Πεφάνη , Δημήτρης Νικολαϊδης , Δημήτρης Καλλιβωκάς (αφηγητής) , Βύρων Σεραϊδάρης

Πλοκή: Η Άννα και ο Μάνος είναι παντρεμένοι εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Μάνος αγαπάει βέβαια τη γυναίκα του, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεσκάει κάπου κάπου στα καμπαρέ, παρέα με τον φίλο του Τέλη και τη χαριτωμένη χορεύτρια Μπίλλυ. Η Μπίλλυ είναι επίσης πελάτισσα του φίλου του Γιώργου, που είναι γιατρός. Ο τελευταίος αγαπάει μεν τη γυναίκα του Γιούλη αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γλυκοκοιτάζει τη Μπίλλυ. Κάποια μέρα, όμως, η Άννα επαναστατεί και παριστάνοντας την τρελή –δηλώνει πως είναι αποφασισμένη να πληρώσει τον άνδρα της με το ίδιο νόμισμα–, κατορθώνει να τρομάξει για τα καλά τους δύο γυναικοθήρες κι έτσι να τους συνετίσει.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 266.764 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 117 ταινίες.

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβιου Βασιλειάδη “Η Ρόζ Αμαρτία”.

Μετά από την επιτυχία της σπουδαίας ηθοποιού Μαίρης Αρώνη ως “Πάστα Φλώρα” στην ταινία “Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια”, ο Φίνος αποφασίζει να την αξιοποιήσει πάλι, αυτή τη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία αποτελεί τη μοναδική κινηματογραφική σκηνοθετική προσπάθεια του ηθοποιού Δημήτρη Νικολαϊδη, ο οποίος διέπρεπε ως σκηνοθέτης θεατρικών έργων.

Ελληνικός Κινηματογράφος Η γυναίκα μου τρελλάθηκε
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΗ βίλλα των οργίων
Επόμενο άρθροΛατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο

Similar Articles

Comments