Γνώριζες ότι η Ρένα Βλαχοπούλου …

Ρένα Βλαχοπούλου
Advertisement

Η Ρένα Βλαχοπούλου “σφράγισε” μια ολόκληρη εποχή με το ταλέντο της, αλλά και τον μοναδικό χαρακτήρα και το ήθος της. Ανεπανάληπτη κωμικός, ταλαντούχα σόουγουμαν και εξαιρετική τραγουδίστρια. Η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1917 στην Κέρκυρα και σπούδασε στο Ωδείο του Δραματικού Συλλόγου της γενέτειράς της, όπου έκανε και τις πρώτες της εμφανίσεις.

Advertisement

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές για την καριέρα και τη ζωή της Ρένας Βλαχοπούλου και μας τις αποκαλύπτει…

Ρένα Βλαχοπούλου: Οι άγνωστες πτυχές

1ον. Το 1962 Αλέκος Σακελλάριος ήταν ο άνθρωπος που με την ταινία, “Όταν λείπει η γάτα” την έβαλε πάλι στον χώρο του κινηματογράφου ύστερα από δύο παλαιότερες απόπειρες.

vlaxopoulou

2ον. Η ταινία που την καθιέρωσε ως πρωταγωνίστρια ήταν η κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη, “Η χαρτοπαίχτρα” που ήταν βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά. Ενώ 29 χρόνια αργότερα με το ίδιο αυτό κείμενο ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι κι αποχαιρέτησε το κοινό της που την λάτρεψε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της.

3ον. Με την Φίνος Φιλμ η Ρένα Βλαχοπούλου συνεργάστηκε σε 14 ταινίες με πιο πετυχημένη την κωμωδία του 1964, “Κάτι να καίει” που έκοψε 660.791 εισιτήρια.

4ον. Επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια κάποιες από τις ταινίες που πρωταγωνίστησε κατέκτησαν την πρώτη θέση. 1963, “Μερικοί το προτιμούν κρύο“, 1964, “Κάτι να καίει”, 1965, “Κορίτσια για φίλημα” και το 1966, “Ραντεβού στον αέρα“.

5ον. Για δύο χρόνια αποχώρησε από την οικογένεια της Φίνος Φιλμ και μεταπήδησε στην Καραγιάννης – Καρατζόπουλος όπου γύρισε τρεις ταινίες με τρεις διαφορετικούς συμπρωταγωνιστές. Η πιο πετυχημένη όμως ήταν κωμωδία του Κώστα Καραγιάννη, “Η βουλευτίνα“.

6ον. Μόνο σε μια ταινία είχε γιο. Κι αυτός ήταν ο Κώστας Βουτσάς στην “Χαρτοπαιχτρα”.

7ον. Η κινηματογραφική αυλαία της αξέχαστης ηθοποιού έπεσε το 1985 με την ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο καλός της φίλος Αλέκος Σακελλάριος. Τίτλος της, “Ρένα τα ρέστα σου“.

Προηγούμενο άρθροΗ Ρένα είναι οφσάιντ: Τα δύο μεγάλα γήπεδα που εμφανίζονται στην ταινία
Επόμενο άρθροΗ δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά: Μαθήτρια της ταινίας, θυμάται…
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.