Ζευγάρια ηθοποιών που τα χώρισε μόνο ο θάνατος

Ρένα Βλαχοπούλου
Advertisement
Ζευγάρια ηθοποιών που τα χώρισε μόνο ο θάνατος. Δυνατά love stories της εγχώριας σόου μπιζ που απέδειξαν πως το «για πάντα» δεν ισχύει μόνο στα παραμύθια.

Όταν η ζωή δημιουργεί τα πιο δυνατά love stories. Πέντε ζευγάρια της εγχώριας σόου μπιζ που απέδειξαν πως το «για πάντα» δεν ισχύει μόνο στα παραμύθια.

Advertisement
Μελίνα Μερκούρη – Ζυλ Ντασέν
Μελίνα Μερκούρη – Ζυλ Ντασέν

Μελίνα Μερκούρη – Ζυλ Ντασέν: Γνωρίστηκαν στο Φεστιβάλ των Κανών το 1955, εκείνος διαγωνιζόταν ως σκηνοθέτης για την ταινία «Ριφιφί» και εκείνη ήταν πρωταγωνίστρια στην «Στέλλα» Στην επίσημη προβολή έτρεξε να βρεθεί κοντά της. Να την γνωρίσει. «Μαγεύτηκα, δεν είχα δει πιο όμορφο πλάσμα στην ζωή μου, έπρεπε να την συναντήσω».

Και ένας μεγάλος έρωτας ξεκίνησε, μια μοναδική ιστορία αγάπης, που κράτησε για σαράντα ολόκληρα χρόνια και τελείωσε όταν πέθανε η Μελίνα Μερκούρη το 1994. Ο Ζυλ Ντασέν για χάρη της έγινε Έλληνας, δημιούργησαν μαζί σπουδαίες ταινίες και αφοσιώθηκαν με πάθος ο ένας στον άλλον, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια της πολυτάραχης ζωής τους.

Κώστας Ρηγόπουλος - Κάκια Αναλυτή
Κώστας Ρηγόπουλος – Κάκια Αναλυτή

Κώστας Ρηγόπουλος – Κάκια Αναλυτή: Γνωρίστηκαν το Απρίλιο του 1955. Εκείνος ήταν 25 εκείνη 18. Παντρεύτηκαν τρεις μήνες αργότερα και αποτέλεσαν το μακροβιότερο ζεύγος του ελληνικού θεάτρου, αφού έμειναν μαζί 56 χρόνια.  Απέκτησαν μία κόρη, τη Ζωή. Ο Κώστας Ρηγόπουλος πέθανε τον Ιανουάριο του 2001. Η Κάκια Αναλυτή τον Ιούνιο του 2002, μην μπορώντας ποτέ να ξεπεράσει τον χαμό του σβήνει στο νοσοκομείο.

Ρένα Βλαχοπούλου - Γιώργος Λαφαζάνης
Ρένα Βλαχοπούλου – Γιώργος Λαφαζάνης

Ρένα Βλαχοπούλου – Γιώργος Λαφαζάνης: Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια στις 18 Σεπτεμβρίου 1967 παντρεύεται τον επιχειρηματία Γιώργο Λαφαζάνη. Είχαν γνωριστεί το 1964 και ο έρωτας μεταξύ τους ήταν κεραυνοβόλος. Την περίμενε τα βράδια έξω από το θέατρο, μέχρι να τελειώσει η παράσταση, όταν η Ρένα Βλαχοπούλου δούλευε σε νυχτερινά κέντρα, έμενε άγρυπνος μέχρι να γυρίσει στο σπίτι.

Ο Λαφαζάνης ήταν άλλωστε ο σοβαρότερος λόγος για τον οποίο η Ρένα σταδιακά αραίωσε και στη συνέχεια σταμάτησε τις τραγουδιστικές της εμφανίσεις, αφού δεν ήθελε να τον αφήνει μόνο. Άλλωστε όπως είχε ομολογήσει και η ίδια τον ζήλευε πολύ, αφού ήταν ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες της Αθήνας. Τελικά τον «άφησε» το 2004 μετά από 40 χρόνια κοινής ζωής. Εκείνος κατέρρευσε και το 2010 έφυγε από την ζωή.

Ζωζώ Σαπουντζάκη - Ανδρέας Πολίτης

Ζωζώ Σαπουντζάκη – Ανδρέας Πολίτης: Γνωρίσθηκαν το 1973 όταν ο δικηγόρος Ανδρέας Πολίτης ανέλαβε τα λογιστικά και φορολογικά της ντίβας της αθηναϊκής νύχτας. Σιγά – σιγά αυτός ο φιλικός δεσμός εξελίχτηκε σε ένα δυνατό έρωτα. Μέσα σε ένα μήνα αποφάσισαν να παντρευτούν. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη δήλωνε: «τώρα είμαι πολύ ευτυχισμένη γιατί βρήκα εκείνο που γύρευα σε όλη μου την ζωή, κάτι ολοκληρωμένο και ωραίο».

Ο γάμος τους έγινε μυστικά με ελάχιστους καλεσμένους. Η Ζωζώ θα πει: ήξερα ότι θα γίνει μεγάλη φασαρία στην εκκλησία αν το είχα αναγγείλει. Άσε τους χιλιάδες φίλους, θα ξεσηκωνόταν ο κοσμάκης να έρθει να με δει νύφη, καταλαβαίνεις τι θα γινόταν; Γι’αυτό προτιμήσαμε να είμαστε δέκα άτομα όλοι- όλοι. Μεταξύ των ελαχίστων προσκεκλημένων ήταν και η Ρένα Βλαχοπούλου. Ο γάμος τους κράτησε 33 χρόνια μέχρι τον θάνατο του.

Κατίνα Παξινού – Αλέξης Μινωτής
Κατίνα Παξινού – Αλέξης Μινωτής

Κατίνα Παξινού – Αλέξης Μινωτής: Γνωρίστηκαν το 1928 όταν εκείνη πήγε να τον συγχαρεί στα καμαρίνια. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος και γεμάτος εντάσεις. Το Μάρτιο του 1940 παντρεύτηκαν λίγο πριν αυτή φύγει για το εξωτερικό. Για δυο χρόνια τους χώρισε ο πόλεμος. Βρέθηκαν μαζί το 1942 και από κει πορεύθηκαν μαζί μέχρι τον Φεβρουάριου του 1973 που… έφυγε η Κατίνα Παξινού. Έμειναν 55 χρόνια μαζί και έγιναν το πιο διάσημο ελληνικό ζευγάρι στον πλανήτη μετά την Μελίνα και τον Ζιλ Ντασέν.

Προηγούμενο άρθροΟ αδελφός μου ο λόρδος του Βαγγέλη Σειληνού
Επόμενο άρθροΗ σχέση της Marilyn Monroe με Ελληνική Ταινία