Ποια είναι η Μαργαρίτα

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1961
Παραγωγός: Αντώνης Καρατζόπουλος
Φωτογραφία: Δήμος Σακελλαρίου
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Σεναρίο: Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία
1961

Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη (Μαργαρίτα Κοντοσταύρου) , Γιάννης Φέρτης (Πέτρος) , Θανάσης Βέγγος (Γρηγόρης Λαδιάς) , Δημήτρης Νικολαϊδης (Ζορζ) , Κούλης Στολίγκας (Φιλιππόπουλος) , Στέφανος Ληναίος (Νίκος Πανταζής) , Περικλής Χριστοφορίδης (δήμαρχος Κω) , Σαπφώ Νοταρά (θεία Λένα) , Πόπη Λάζου (Ρένα) , Κώστας Καρράς (Δημήτρης) , Ελένη Μαυρομάτη (Λιάνα) , Παύλος Καταπόδης (Νικόλας) , Βιολέττα Σούλη (Κατίνα) , Νίκος Φιλιππόπουλος (Απόστολος Μαυρομίχαλος)

Πλοκή: Η Μαργαρίτα (Τζένη Καρέζη) έρχεται στην Αθήνα για να «κάνει» την τύχη της. Μια εξαδέρφη της (Πόπη Λάζου) τη βοηθάει να βρει δουλειά σε έναν οίκο μόδας. Η Μαργαρίτα πηγαίνει στην Κω, συνοδευόμενη από έναν βοηθό (Θανάσης Βέγγος), για να προωθήσει τα προϊόντα του οίκου. Οι κάτοικοι πιστεύουν πως είναι κόρη ενός ελληνο-αμερικανού μεγιστάνα. Εκείνη θα υποδυθεί την κόρη του, θα φιλοξενηθεί σε ένα αρχοντικό, και ο γιος του μεγιστάνα (Γιάννης Φέρτης) δεν θα αποκαλύψει την αληθινή της ταυτότητα. Αντίθετα, θα την ερωτευτεί και θα της κάνει πρόταση γάμου.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 52.421 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 68 ταινίες

Ελληνικός Κινηματογράφος Ποια είναι η Μαργαρίτα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟύτε γάτα ούτε ζημιά
Επόμενο άρθροΣατανάδες στα σχολεία

Similar Articles

Comments