Γρηγοριάδου Αφροδίτη

on

Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου γεννήθηκε στην Σεβαστούπολη στις 29 Δεκεμβρίου 1937 (Το imbd αναγράφει ως ημερομηνία γέννησης το 1931) και είναι Ελληνίδα ηθοποιός.
Σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1962.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο την ίδια χρονιά με το έργο “Απόψε αυτοσχεδιάζουμε”.
Στον κινηματογράφο, εμφανίστηκε το 1958 στην ταινία “Το εισπρακτοράκι”, όπου ξεκίνησε και ο Νίκος Ξανθόπουλος, μαζί με τον οποίο έπαιξε σε άλλες 5 ταινίες.
Συμμετείχε στο ραδιοφωνικό σίριαλ “Το σπίτι των ανέμων” μαζί με το σύζυγό της, Βύρωνα Πάλλη, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία.
Είναι μητέρα της ηθοποιού Κοραλίας Καράντη.

Φιλμογραφία
Το εισπρακτοράκι (1958)
Ο θάνατος του παλλικαριού (1961) [Ποθητή]
Γι αυτές τις ηρωίδες (1961)
Ηλέκτρα (1962)
Εγωισμός (1964)
Ευχή και κατάρα (1964) [Άννα]
Είμαι μια δυστυχισμένη (1964) [Μαίρη]
Όταν σημάνουν οι καμπάνες (1965)
Το λάθος (1965) [Λέλα]
Η φωνή μιας αθώας (1965)[Κατερίνα Αντωνιάδου]
Βάνα (1965) [Βάνα]
Έχω δικαίωμα να σ’ αγαπώ! (1966) [Άλκηστη]
Μιράντα αγάπη μου (1966) [Μιράντα Μαντίδη]
Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966) [Βέρα (Βαρβάρα) Λιώση]
Ο κατατρεγμένος (1966) [Σοφία Λεμπέση]
Δακρυσμένα μάτια (1967)[Μάρθα]
Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967) [Τζοβάνα Δεπάστα]
Η ζωή ενός ανθρώπου (1968) [Άννα Χατζηπέτρου]
Η καρδιά ενός αλήτη (1968) [Άννα Δελησταύρου]
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968) [Τζοβάνα]
Ποτέ δεν είναι αργά (1968) [Φανή Κριεζή]
Το φθινόπωρο μιας καρδιάς (1969)[Έλενα]
Η ώρα της αλήθειας  (1969)[Τζοβάνα]
Ώρες αγάπης ώρες πολέμου (1970) [Ελένη]

Προηγούμενο άρθροΓρηγοράτου Καίτη
Επόμενο άρθροΔαδινόπουλος Θάνος
Ελληνικός Κινηματογράφος Γρηγοριάδου Αφροδίτη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,201ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,950ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Αφεντάκης Βασίλης Γρηγοριάδου Αφροδίτη

Αφεντάκης Βασίλης

Ο Βασίλης Αφεντάκης συνεργάστηκε κατά καιρούς με την «Ελληνική Οπερέτα» του Ι. Παπαϊωάννου. Το 1911 πήρε μέρος στην οπερέτα του Άισλερ «Έρως πριγκίπων» (με τον...
Ζέζα Δήμητρα Γρηγοριάδου Αφροδίτη

Ζέζα Δήμητρα

Λευτεριώτης Γιώργος Γρηγοριάδου Αφροδίτη

Λευτεριώτης Γιώργος