22.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...
ΑρχικήHθοποιοίΦάνης Καμπάνης 1916 - Άγνωστο

Σχετικές αναρτήσεις

Φάνης Καμπάνης 1916 – Άγνωστο

- Advertisement -

Ο Φάνης Καμπάνης γεννήθηκε το 1916. Εμφανίστηκε από το 1937 με διάφορους θιάσους, με πιο σημαντική τη συνεργασία του το 1939 με τον “Θεατρικό Όμιλο” του Καρόλου Κουν.

Στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια εξορίστηκε λόγω των αριστερών πολιτικών φρονημάτων του στη Μακρόνησο και στον Άη Στράτη.

Εκεί συναντήθηκε και με άλλους εκτοπισμένους πνευματικούς ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, όπως οι ηθοποιοί Τζαβαλάς Καρούσος, Μάνος Κατράκης, Κώστας Μπαλαδήμας, Γιώργος Γιολάσης καθώς και λογοτέχνες, όπως οι Γιάννης Ρίτσος, ‘Aρης Αλεξάνδρου, Τίτος Πατρίκιος, Τάσος Λειβαδίτης, Μενέλαος Λουντέμης κ.α.

Συνεργαζόμενος με αυτούς έπαιξε στο “Θέατρο Εξορίας” που δημιουργήθηκε εκεί. Παρουσιάστηκαν θεατρικές παραστάσεις που εκτός από σκετς και επιθεωρήσεις περιλάμβαναν και κλασικά έργα, Σαίξπηρ, Αισχύλου, Βυζαντίου κ.α.

Επιστρέφοντας από την εξορία είχε λίγες συνεργασίες με διάφορους θιάσους όπως του Αδαμάντιου Λεμού και έκανε και δύο κινηματογραφικές εμφανίσεις.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε την ηθοποιία και εκδηλώνοντας το πολύπλευρο ταλέντο του ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία, παρουσιάζοντας εξαιρετικό συγγραφικό έργο.

Φάνης Καμπάνης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1953Οι κολασμένοι
1954Μαγική πόλη

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -

Σχετικές αναρτήσεις

Νάσος Κεδράκας 1915-1981

Ο Νάσος Κεδράκας ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Διακρίθηκε σε ρόλους δευτεραγωνιστή κι έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την...

Μπινιάρης Γκίκας

Ο Γκίκας Μπινιάρης ήταν σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και λογοτέχνης.Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1915 και η καταγωγή του ήταν Υδραίϊκη. Από πολύ...

Ανδρονίδης Βασίλης

Σημαντικός καλλιτέχνης, παθιασμένος με την υποκριτική τέχνη, αλλά και ευγενικός άνθρωπος με αριστοκρατικό παρουσιαστικό, ο Βάσος Ανδρονίδης διέπρεψε, για σαράντα και πλέον χρόνια, στο...

Τελευταίες αναρτήσεις