Όταν ο Φώσκολος επιλέγει τη Λάσκαρη για πρώτη φορά

1d892c6ee30a88857ee77df341e6ac01
1d892c6ee30a88857ee77df341e6ac01
Advertisement

Τα κοινωνικά ζητήματα ήταν εκείνα που διαχρονικά αποσπούσαν το ενδιαφέρον του Νίκου Φώσκολου.

Advertisement

Όλες οι μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες του στη Φίνος Φιλμ ήταν ακριβώς τέτοιου είδους ταινίες.

Μια από αυτές ήταν και η παραγωγή του 1972, με τίτλο «Αιχμάλωτοι του μίσους», μια ταινία κοινωνικής καταγγελίας, η οποία ασχολούνταν με την προσπάθεια πλουτισμού με πλάγια και κατακριτέα μέσα, όχι μόνο εις βάρος των ανθρώπων, αλλά ολόκληρων λαών.

Όταν ο Φώσκολος επιλέγει τη Λάσκαρη για πρώτη φορά

Εκείνη την εποχή ο Φώσκολος ήταν στο απόγειο της καριέρας του, έχοντας ήδη να επιδείξει σπουδαίες επιτυχίες, όπως την ταινία «Υπολοχαγός Νατάσσα», αλλά και την τηλεοπτική σειρά «Άγνωστος Πόλεμος».

Για πρωταγωνίστριά του επιλέγει τη Ζωή Λάσκαρη, για πρώτη μάλιστα φορά, αφού μέχρι εκείνη την εποχή η Λάσκαρη συνεργάζονταν με τον Γιάννη Δαλιανίδη, έχοντας ήδη συμπληρώσει 13 χρόνια διαρκούς συνεργασίας μαζί του.

Ποια ήταν όμως η υπόθεση του έργου; Όπως μας πληροφορεί η Φίνος Φιλμ, η Βίκυ, Ελληνίδα εξ Αφρικής, επιστρέφει στην πατρίδα της έχοντας υποστεί ψυχικό κλονισμό, αφού είδε να χάνονται μπροστά στα μάτια της όλη της η οικογένεια.

Στην Αθήνα, ο γερμανικής καταγωγής επιχειρηματίας Άγγελος φον Ζίραχ, βοηθά τον αδελφό της να αποφύγει την οικονομική καταστροφή, αλλά και την ίδια να κάνει καριέρα ως χορεύτρια και τραγουδίστρια.

Η Βίκυ τον ερωτεύεται και δέχεται να τον παντρευτεί, προκαλώντας την οργή της γραμματέως και ερωμένης του, Τζίνας. Η τελευταία θα αποκαλύψει στην Βίκυ ότι ο άντρας της είναι λαθρέμπορος όπλων και βοηθάει τους εγκληματίες της Αφρικής.

Ο κλονισμός της Βίκυς είναι μεγάλος, καταδίδει τον φον Ζίραχ στην αστυνομία και φεύγει.

Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν ακόμα οι Κώστας Καρράς, Ελένη Ανουσάκη, Νίκος Δαδινόπουλος, Γρηγόρης Βαφιάς, Γιώργος Μπέλλος, Νίκη Τσαγκάλου, Γιώργος Σίσκος, Γιάννης Κανδύλας, Γιώργος Τσούτσης, Γιώργος Τσαούσης, Ντίνος Καρύδης, Νίκος Πασχαλίδης, Γιώργος Ζαϊφίδης, Γιάννης Σαββαϊδης, Μαίρη Φαρμάκη, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Μάνια Κολιανδρή, Νίκος Κικίλιας.

Στο τραγούδι εμφανίζονταν η Ρίτα Σακελλαρίου, αλλά και η ίδια η Ζωή Λάσκαρη.

Η μουσική ήταν του Γιώργου Χατζηνάσιου και οι χορογραφίες του Γιάννη Φλερύ.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου 1972 και «έκοψε» 124.745 εισιτήρια.

Προηγούμενο άρθροΤο κυνήγι της Λάσκαρη από τους παπαράτσι
Επόμενο άρθροΟι έρωτες του 60 που άφησαν εποχή