Επτά αποκαλύψεις για την ταινία του 1967 Το πιο λαμπρό αστέρι

Το πιο λαμπρό αστέρι
Advertisement

Η ταινία, “Το πιο λαμπρό αστέρι” προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 652.661 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 99 ταινίες.

Advertisement
Το πιο λαμπρό αστέρι
Σκηνή από την ταινία, “Το πιο λαμπρό αστέρι”.

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές της ταινίας, “Το πιο λαμπρό αστέρι” και μας τις αποκαλύπτει…

1ον. Όλες οι σκηνές της ψαραγοράς γυρίστηκαν μέσα σε μια μέρα λόγω έλλειψης χρόνου της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Εκείνη την περίοδο οι θεατρικές υποχρεώσεις ήταν αρκετές αφού βρισκόταν σε καθημερινές πρόβες για το ανέβασμα της νέας της παράστασης.

2ον. Στην ταινία αυτή κάνει την πρώτη και μοναδική του εμφάνιση ως ηθοποιός ο παραγωγός, Τζέιμς Πάρις.

3ον. Πρώτη και μοναδική συνεργασία στον κινηματογράφο για τον μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ήταν η ίδια η πρωταγωνίστρια που του τηλεφώνησε και του ζήτησε να της γράψει όλα τα τραγούδια που ακούγονται μέσα στην ταινία.

4ον. Στην ταινία συμμετέχει και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου η οποία πέντε χρόνια μετά το 1972 πρωταγωνίστησε στην ταινία, “Απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια” που το σενάριο της ήταν βασισμένο πάνω στο “Πιο λαμπρό αστέρι”.

5ον. Η σκηνή με τον Λαυρέντη Διανέλλο που οδηγεί το τρίκυκλο και δίπλα του η Αλίκη Βουγιουκλάκη τραγουδάει, “Βγαίνει η Κατερίνα τσάρκα στην Αθήνα” γυρίστηκε πάνω σε μια καρότσα που κινούνταν σε διάφορους δρόμους στην περιοχή του Πειραιά.

6ον. Ούτε μια, ούτε δύο άλλα 8 φορές γυρίστηκε η σκηνή όπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη ως Κατερίνα κάνει πρεμιέρα στο νέο νυχτερινό μαγαζί.

7ον. Ήταν η πρώτη ταινία της εταιρείας, Καραγιάννης – Καρατζόπουλος που κατέκτησε την κορυφή στα εισιτήρια (652.661) την σεζον 1967-1968.

Προηγούμενο άρθροΕταιρία θαυμάτων 1962-1963
Επόμενο άρθροΑντώνης Ρεπάνης 1933-2019
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.