12.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Βρεττός 1938-

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Βρεττός 1938-

Ο Νίκος Βρεττός γεννήθηκε στην Καβάλα το 1938 και σπούδασε Θέατρο στη Σχολή Θεάτρου Αθηνών του Κωστή Μιχαηλίδη και της Μαίρης Αρώνη. Ηθοποιός από το 1964 έπαιξε στο θέατρο, στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ερμηνεύοντας ρόλους σε τραγωδίες, δράματα και κωμωδίες. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από το 1962 έως 2002 σε περισσότερες από 90 παραστάσεις.

Σκηνοθέτησε έργα των Αριστοφάνη, Μπέκετ, Κορομηλά, Ψαθά, Μουρσελά, Ποντίκα. Έχει γράψει θεατρικά έργα, ποίηση, δοκίμιο και έχει διασκευάσει για το θέατρο, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο διηγήματα των Παπαδιαμάντη και Τσέχωφ.

Νίκος Βρεττός: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1975Το χρονικό μιας Κυριακής
1986Καραβάν Σαράι
1987Δοξόμπους
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1988|1988Καραβάν ΣαράιΕΤ1
1989|1989Ασημίνα ΛαΐουΕΤ3
1990|1990Ακριβή μου Σοφία…ΕΤ1
1997|1997Μια νύχτα σαν κι αυτή…: Για την καρδιά του ΑχιλλέαΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Πατρίκιος Σπύρος

Ο Σπύρος Πατρίκιος ήταν ηθοποιός επιθεώρησης και από τους σημαντικότερους της ελληνικής οπερέτας. Γεννήθηκε στηΤήνο το 1894. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές εισήχθηκε στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων...

Μαίρη Εγιπίδου 1930-

Η Μαίρη Εγιπίδου γεννήθηκε το 1930 στο Μαρούσι και σπούδασε στη "Σχολή Θεάτρου" του Σ. Καραντινού. Πρωτοεμφανίστηκε το 1952 με τον Αλέξη Δαμιανό και στη...

Γιώργος Γεωργίου 1949-

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου του 1949.Από το 1974 δίνει το παρόν στο Θέατρο έως και το 2015. Έπαιξε σε...

Τελευταίες αναρτήσεις