21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Βρεττός 1938-

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Βρεττός 1938-

- Advertisement -

Ο Νίκος Βρεττός γεννήθηκε στην Καβάλα το 1938 και σπούδασε Θέατρο στη Σχολή Θεάτρου Αθηνών του Κωστή Μιχαηλίδη και της Μαίρης Αρώνη. Ηθοποιός από το 1964 έπαιξε στο θέατρο, στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ερμηνεύοντας ρόλους σε τραγωδίες, δράματα και κωμωδίες. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από το 1962 έως 2002 σε περισσότερες από 90 παραστάσεις.

Σκηνοθέτησε έργα των Αριστοφάνη, Μπέκετ, Κορομηλά, Ψαθά, Μουρσελά, Ποντίκα. Έχει γράψει θεατρικά έργα, ποίηση, δοκίμιο και έχει διασκευάσει για το θέατρο, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο διηγήματα των Παπαδιαμάντη και Τσέχωφ.

Νίκος Βρεττός: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1975Το χρονικό μιας Κυριακής
1986Καραβάν Σαράι
1987Δοξόμπους
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1988|1988Καραβάν ΣαράιΕΤ1
1989|1989Ασημίνα ΛαΐουΕΤ3
1990|1990Ακριβή μου Σοφία…ΕΤ1
1997|1997Μια νύχτα σαν κι αυτή…: Για την καρδιά του ΑχιλλέαΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Μίμης Χρυσομάλλης 1938-2004

Ο Μίμης Χρυσομάλλης ήταν Έλληνας ηθοποιός που γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα.Ξεκίνησε την καριέρα του, σαν "παιδί-θαύμα", τραγουδώντας στα "Ταλέντα του Γιώργου Οικονομίδη". Απόφοιτος...

Άγγελος Γραμμένος 1951-

Ο Άγγελος Γραμμένος είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1951 (άλλη πηγή αναφέρει το 1958) στην...

Τάκης Σπυριδάκης 1958-2019

Ο Τάκης Σπυριδάκης γεννήθηκε στην Αίγινα στις 04 Φεβρουαρίου 1958 και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου πήγε και σχολείο. Εργάστηκε από μικρός σε διάφορες δουλειές...

Τελευταίες αναρτήσεις