32.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Βρεττός 1938-

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Βρεττός 1938-

- Advertisement -

Ο Νίκος Βρεττός γεννήθηκε στην Καβάλα το 1938 και σπούδασε Θέατρο στη Σχολή Θεάτρου Αθηνών του Κωστή Μιχαηλίδη και της Μαίρης Αρώνη. Ηθοποιός από το 1964 έπαιξε στο θέατρο, στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ερμηνεύοντας ρόλους σε τραγωδίες, δράματα και κωμωδίες. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από το 1962 έως 2002 σε περισσότερες από 90 παραστάσεις.

Σκηνοθέτησε έργα των Αριστοφάνη, Μπέκετ, Κορομηλά, Ψαθά, Μουρσελά, Ποντίκα. Έχει γράψει θεατρικά έργα, ποίηση, δοκίμιο και έχει διασκευάσει για το θέατρο, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο διηγήματα των Παπαδιαμάντη και Τσέχωφ.

Νίκος Βρεττός: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1975Το χρονικό μιας Κυριακής
1986Καραβάν Σαράι
1987Δοξόμπους
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1988|1988Καραβάν ΣαράιΕΤ1
1989|1989Ασημίνα ΛαΐουΕΤ3
1990|1990Ακριβή μου Σοφία…ΕΤ1
1997|1997Μια νύχτα σαν κι αυτή…: Για την καρδιά του ΑχιλλέαΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ορφέας Ζάχος 1934-2021

Ο Ορφέας Ζάχος γεννήθηκε στις 04 Αυγούστου του 1934. Το 1957 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο και το 1967 έπαιξε για πρώτη...

Θεόδωρος Συριώτης 1935-2022

Ο Θεόδωρος Συριώτης γεννήθηκε το 1935 και ήταν απόφοιτος της Δραματικής σχολής, "Ελεύθερου Θεάτρου" Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους, όπως με το Ελληνικό λαϊκό...

Χρήστος Δοξαράς 1935-2018

Ο Χρήστος Δοξαράς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Εθνικού Ωδείου και κινηματογράφο στην ΑΣΚΕ.Τη δεκαετία του 1970 απομακρύνθηκε από...

Τελευταίες αναρτήσεις