3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Βρεττός 1938-

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Βρεττός 1938-

Ο Νίκος Βρεττός γεννήθηκε στην Καβάλα το 1938 και σπούδασε Θέατρο στη Σχολή Θεάτρου Αθηνών του Κωστή Μιχαηλίδη και της Μαίρης Αρώνη. Ηθοποιός από το 1964 έπαιξε στο θέατρο, στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ερμηνεύοντας ρόλους σε τραγωδίες, δράματα και κωμωδίες. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από το 1962 έως 2002 σε περισσότερες από 90 παραστάσεις.

Σκηνοθέτησε έργα των Αριστοφάνη, Μπέκετ, Κορομηλά, Ψαθά, Μουρσελά, Ποντίκα. Έχει γράψει θεατρικά έργα, ποίηση, δοκίμιο και έχει διασκευάσει για το θέατρο, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο διηγήματα των Παπαδιαμάντη και Τσέχωφ.

Νίκος Βρεττός: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1975Το χρονικό μιας Κυριακής
1986Καραβάν Σαράι
1987Δοξόμπους
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1988|1988Καραβάν ΣαράιΕΤ1
1989|1989Ασημίνα ΛαΐουΕΤ3
1990|1990Ακριβή μου Σοφία…ΕΤ1
1997|1997Μια νύχτα σαν κι αυτή…: Για την καρδιά του ΑχιλλέαΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Βουτσάς 1931-2020
Επόμενο άρθροΧριστίνα Βρεττού

Σχετικές αναρτήσεις

Ζιάγκος Νίκος

Ο Νίκος Ζιάγκος γεννήθηκε το 1956. Ξεκίνησε ως φωτογράφος,συνέχισε ως μοντέλο, έπειτα ως ηθοποιός σπουδάζοντας στη σχολή του Πέλου Κατσέλη  και τέλος ως παρουσιαστής...

Λοχαΐτης Πέτρος

Ο Πέτρος Λοχαΐτης γεννήθηκε το 1933, έγινε γνωστός στο κοινό από τους δεύτερους ρόλους που ερμήνευε κυρίως σε ταινίες με πρωταγωνίστρια την Αλίκη...

Αντώνης Αντωνίου 1945-

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε το 1945 στη Νέα Ιωνία της Αθήνας και είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Οι γονείς του κατάγονται από τη Μικρά...

Τελευταίες αναρτήσεις