11.2 C
Athens
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 2023

Υπάρχει και φιλότιμο: Το σκηνοθετικό λάθος στην ταινία

Aθάνατος ελληνικός κινηματογράφος. Λατρεμένος Λάμπρος Κωνσταντάρας. Κάποιοι...

Τα πανάκριβα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι σταρ στις ελληνικές ταινίες (βίντεο)

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, ήταν το φυτώριο...

Υπολοχαγός Νατάσσα: Η εκκλησία που γυρίστηκε η σκηνή με τα πολυβόλα

Η ταινία, "Υπολοχαγός Νατάσσα" προβάλλεται κάθε χρόνο...
Κατηγορία:

Τα ντερβισόπαιδα 1959-1960

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1960
Κυκλοφορία: 01 Ιανουαρίου 1960
Διάρκεια: 69' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Στέλιος Τατασόπουλος
Σενάριο: Βασίλης Μπέτσος
Συγγραφέας: Βασίλης Μπέτσος
Φωτογραφία: Νίκος Μήλας
Μουσική συνθεση: Γιάννης Βέλλας
Εταιρία παραγωγης: ***
Παραγωγός: Στέλιος Τατασόπουλος
Τραγούδι: Πόπη Πόλλυ
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Φραγκίσκος Μανέλλης (Τρύφωνας), Κώστας Χατζηχρήστος (Θόδωρος), Νίκος Φέρμας (Τάκης), Τάκης Χριστοφορίδης (Πίπης), Θανάσης Βέγγος (Πολύδωρος), Νίκος Ξανθόπουλος (Νίκος), Άννα Μαντζουράνη (Άσπα), Αθηνά Τζιμούλη (Μαίρη), Φωφώ Λουκά, Σάκης Τσολακάκης, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Κώστας Σταυρινουδάκης, Γιάννης Καραμπεσίνης (μουσικός (μπουζούκι)), Έλπη Πετροπούλου, Λ. Συργιανού, Θανάσης Καμπαφλής, Ρ. Τσοπανάκος, Νίκος Αβραμέας, Γιώργος Μάλλης, Παύλος Σφέτσας, Μιχάλης Μιχαλάς

Η ταινία, “Τα ντερβισόπαιδα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 22.039 εισιτήρια. Ήρθε στην 32η θέση σε 52 ταινίες.

Περίληψη της ταινίας, “Τα ντερβισόπαιδα”

Δύο γκαφατζήδες και αφελείς φίλοι, ο Τρύφωνας (Φραγκίσκος Μανέλλης) και ο Πολύδωρος (Θανάσης Βέγγος), στην προσπάθειά τους να βρουν ένα μεροκάματο πιάνουν δουλειά σε μια οικοδομή αλλά τα κάνουν θάλασσα και ο εργοδηγός τους παίρνει στο κυνήγι.

Την ίδια στιγμή ο ξάδερφος του κουρέα φίλου τους Θόδωρου (Κώστας Χατζηχρήστος), ο Νίκος (Νίκος Ξανθόπουλος), είναι ερωτεύμενος με την αδελφή του Τάκη (Νίκος Φέρμας), του εργοδοτή του, τη Μαίρη (Αθηνά Τζιμούλη). Οι δυο τους σκέφτονται να επισημοποιήσουν την σχέση τους, αλλά ο Τάκης μαθαίνει από τον υπάλληλο του, τον Παντελή, την σχέση της αδερφής του με τον Νίκο και αποφασίζει να τον απόλυσει.

Στην συνέχεια ο Τρύφωνας με τον Πολύδωρο και τον Θόδωρο συναντούν τον Νίκο σε μια παραλιακή καφετέρια, όπου τους λέει τι του συνέβει και έχασε την δουλειά του. Εκεί εμφανίζεται η Άσπα (Άννα Μαντζουράνη), φίλη της Μαίρης, και τους ενημέρωνει ότι ο Τάκης ετοιμάζεται να παντρέψει την Μαίρη με τον κύριο Πίπη (Τάκης Χριστοφορίδης).

ntervisopaida

Ο Θόδωρος με τον Πολύδωρο αποφασίζουν να αναλάβουν δράση προκειμένου να αποτρέψουν να παντρευτεί η Μαίρη τον κύριο Πίπη. Έτσι ο Θόδωρος με τον Τρύφωνα παριστάνοντας τους υπάλληλους της ΔΕΗ, καταφέρνουν και εισχωρούν στο σπίτι της Μαίρης και αλλάζοντας ρούχα την βοηθούν να το σκάσει και να πάει στον Νίκο.

Εντωμεταξύ ο Πολύδωρος γυρνώντας στο σπίτι τσεκάρει από το ραδιόφωνο τα αποτελέσματα του ΠΡΟ-ΠΟ και διαπιστώνει ότι έχει πιάσει το 13άρι. Ενθουσιασμένοι όλοι οι φίλοι βρίσκουν το τυχερό δελτίο και μεταβαίνουν όλοι στο πρακτορείο για να εισπράξουν τα μεγάλα κέρδη τους.

Εκεί προς απογοήτευση τους ο πράκτορας τους ανακοινώνει ότι έχουν κερδίσει μόνο 1.000 δραχμές καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί νικητές. Ο Θόδωρος τότε προτείνει στην παρέα να πάνε να διασκεδάσουν το βράδυ στα μπουζούκια και να γιορτάσουν όλοι μαζί τον μυστικό αρραβώνα του Νίκου με την Μαίρη. Στο νυχτερινό κέντρο όμως κάνει και την εμφάνιση του ο Τάκης, με τον Πολύδωρο, τον Τρύφωνα και τον Θόδωρο να προσπαθούν να κρυφτούν κάπου.

Ο Τάκης πηγαίνει εξάλλος στο τραπέζι του Νίκου και της Μαίρης και βλέποντας τις βέρες δίνει τόπο στη οργή του και τελικά δίνει την συγκατάθεση του τα δυο παιδιά να παντρευτούν. Στο τέλος της ταινίας ο Πολύδωρος με τον Τρύφωνα γίνονται εργοδηγοί στην οικοδομική επίχειρηση του Τάκη, ενώ ο Θόδωρος επιστρέφει κανονικά στο κουρείο του.

Στην ίδια κατηγορια

Ποια είναι η Μαργαρίτα 1961-1962

Η ταινία, "Ποια είναι η Μαργαρίτα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 52.421 εισιτήρια....

Οι βάσεις και η Βασούλα 1974-1975

Η ταινία, "Οι βάσεις και η Βασούλα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1974-1975 και έκοψε 25.123...

Ο γόης 1969-1970

Η ταινία, "Ο γόης" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 356.864 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Κατάσκοπος Νέλλη 1981-1982

Η ταινία, "Κατάσκοπος Νέλλη" προβλήθηκε τη σαιζόν 1981-1982 και έκοψε 138.371 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία