12.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚαίτη Λαμπροπούλου 1926-2011

Σχετικές αναρτήσεις

Καίτη Λαμπροπούλου 1926-2011

Η Καίτη Λαμπροπούλου γεννήθηκε στους Επιβάτες της Θράκης στις 26 Αυγούστου του 1926 και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά της λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της. Ήταν το δεύτερο παιδί από τα συνολικά τρία της οικογένειας.

lampropoulou logothetidis
Βασίλης Λογοθετίδης, Βαγγέλης Πρωτοπαππάς και Καίτη Λαμπροπούλου στη ταινία, “Ο ζηλιαρόγατος“.

Η Καίτη Λαμπροπούλου ξεκίνησε τα μαθήματα στο θέατρο από τα μαθητικά της χρόνια κρυφά από την οικογενειά της και συμμετείχε στην πρώτη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης μαζί με τον Κάρολο Κουν το 1942-1943, στην “Αγριόπαπια” του Ίψεν. Με το Θέατρο Τέχνης συνεργάστηκε στα έργα “Σουάνεβιτ”, “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε”, “Κωνσταντίνου και Ελένης”, “Βυσσινόκηπος”, “Στέλλα Βιολάντη”, “Το πρώτο έργο της Φάννυ”, “Δεν μπορείς να ξέρεις”, “Χαρούμενα νιάτα”, “Βρικόλακες” κ.ά.

Στη συνέχεια, η Καίτη Λαμπροπούλου συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο υπό τη διεύθυνση του Ροντήρη και πήρε μέρος στις παραστάσεις: “Φοιτηταί”, “Ζητείται υπηρέτης”, “Συρανό ντε Μπερζεράκ”, “Το φιντανάκι”, “Λοκαντιέρα”, “Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής”, “Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ” κ.ά.  Στη συνέχεια, ακολούθησε το Ροντήρη στην Ελληνική Σκηνή, αλλά συνεργάστηκε και με άλλους θιάσους σε πολλές παραστάσεις.
Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1951 στην ταινία, “Το παιδί μου πρέπει να ζήσει”. Εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές σειρές, καθώς και στο Θέατρο της Δευτέρας.

Σύζυγός της ήταν ο δημοσιογράφος και σεναριογράφος Γεώργιος Ρούσσος. Στις 20 Δεκεμβρίου 2004, απονεμήθηκε σε αυτή και τη Σμαρούλα Γιούλη το έπαθλο “Κυβέλη” για τη συνολική τους θεατρική προσφορά. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε με την αδερφή της στο Διόνυσο. Η Καίτη Λαμπροπούλου έφυγε από τη ζωή στις 31 Ιανουαρίου του 2011.

Καίτη Λαμπροπούλου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1951Το παιδί μου πρέπει να ζήσει 
1952Ένα βότσαλο στη λίμνη 
1952Η Φλόγα της Ελευθερίας 
1953Σάντα Τσικίτα 
1954Δεσποινίς ετών τριάντα εννέα 
1954Το κορίτσι της γειτονιάς 
1956Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας 
1956Ο ζηλιαρόγατος 
1959Πως περνούν οι παντρεμένοι 
1960Μανταλένα 
1961Η Αλίκη στο Ναυτικό 
1963Τρίτη και 13
1963Χτυποκάρδια στο Θρανίο 
1964Ότι θέλει ο λαός 
1964Εξωτικές βιταμίνες 
1964Η Σωφερίνα 
1965Η γυνή να φοβήται τον άνδρα 
1965Κάλλιο πέντε και στο χέρι 
1966Σύντομο διάλειμμα 
1968Η Ζηλιάρα 
1968Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο 
1969Ο Στρατής παραστράτησε 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1971Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση 
1972Η Αλίκη Δικτάτωρ 
1972Ιπποκράτης και Δημοκρατία 
1973Η Μαρία της Σιωπής 
1980Πονηρό Θηλυκό… Κατεργάρα Γυναίκα 
1980Τώρα θέλω τώρα 
1981Ένας κοντός θα μας σώσει 
1981Κατάσκοπος Νέλλη 
1982Άγρια νειάτα 
1982Ο καπιταλίστας και η τραγουδίστρια 
1985Τα παιδιά μας οι άγγελοι 
1985Και κλάμα ο ξενοδόχος 
1985Πρώτη νύχτα γάμου 
1986Η γυναίκα λαχείο 
1986Κοψοχέρης πρασινοφρουρός 
1987Πόντιος είμαι ότι θέλω κάνω 
1987Ένας Τρομοκράτης στο Κρεβάτι μου 
1987Ένα καμπαρέ είναι η ζωή 
1988Ο Θανάσης στη χώρα του Θα 
1989Ένας ώριμος παιχνιδιάρης 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Ο Παράξενος Ταξιδιώτης ΕΙΡΤ
1972|1972Στησιχόρου ’73ΥΕΝΕΔ
1973|1973Το ποινικό μητρώο της Αθήνας ΥΕΝΕΔ
1975|1975Βασίλισσα Αμαλία ΕΙΡΤ
1978|1978Αναδυομένη ΥΕΝΕΔ
1979|1979Μυστικοί αρραβώνες ΥΕΝΕΔ
1979|1979Τυχεροί και άτυχοι ΥΕΝΕΔ 
1981|1981Οι Πρωταγωνιστές ΥΕΝΕΔ
1981|1981Το ξενοδοχείο ΥΕΝΕΔ
1983|1983Η κυρία Ντορεμί ΕΡΤ
1983|1983Μαντώ Μαυρογένους ΕΡΤ
1984|1984Ο Θείος μας ο Μίμης ΕΡΤ2
1986|1986Κεφαλλονίτικες ιστορίες ΕΡΤ
1986|1986Μη μου Γυρνάς την Πλάτη ΕΡΤ2
1986|1986Οικογένεια Βλαμένου ΕΡΤ
1988|1988Ποιος είναι ο Κος Αλεξίου?. ΕΤ1
1990|1990Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του ΕΤ1
1991|1991Και Εύθυμη και Χήρα ΑΝΤ1
1991|1991Μια Απίθανη Γιαγιά ΕΤ2
1992|1992Και οι Τέσσερεις Ήταν Υπέροχες Mega
1993|1993Οι μεν και οι δεν ΑΝΤ1
2000|2000Άρωμα Γυναίκας Star
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1942Σουάνεβιτ 
1942Το Πρώτο Έργο της Φάννυ 
1948Ζητείται Υπηρέτης 
1948Καινούργια Ζωή 
1959Η κυρία με τις καμέλιες 
1962Χτυποκάρδια στο Θρανίο 
1963Η κυρία έχει νεύρα 
1963Περάστε την 1η του μηνός
1968Ο Στρατής παραστράτησε 
1970Οδός Ευκαιρίας 
1972Η θεατρίνα 
1972Οι φυλακισμένοι της 2ας λεωφόρου
1974Ταμπούρλα στη νύχτα 
1977Ωραία μου Κυρία 
1979Σταυροφορίες 
1979Ωχ!!! 
1986Λυσιστράτη 
1987Λίγο πιο νωρίς…. Λίγο πιο αργά 
1993Πρόσεξε το σκαλοπάτι 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Κρίμα το μπόι σου 1970-1971

Η ταινία, "Κρίμα το μπόι σου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 312.042 εισιτήρια. Ήρθε στην 13η θέση σε 87 ταινίες. Περίληψη της ταινίας, "Κρίμα...

Ο κος πτέραρχος 1963-1964

Η ταινία, "Ο κος πτέραρχος" προβλήθηκε την σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 36.984 εισιτήρια. Ήρθε στην 17η θέση σε 82 ταινίες. Ο κος πτέραρχος (ή Ο...

Σάντα Τσικίτα

Περίληψη: Ένας φτωχός υπάλληλος, που είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένος, προκειμένου να βρει χρήματα για την εγχείρηση της μητέρας του, αναγκάζεται να δεχτεί την πρόταση...

Τελευταίες αναρτήσεις