6.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΕμιρζάς Γιώργος

Σχετικές αναρτήσεις

Εμιρζάς Γιώργος

Γιώργος Εμιρζάς

Ο Γιώργος Εμιρζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός, χορευτής – είχε χορέψει μάλιστα και στην Οδό ονείρων του Μάνου Χατζιδάκι! –χορογράφος.

Ασχολήθηκε κυρίως με τον κινηματογράφο – πρώτη δουλειά του, το 1970, ήταν η ταινία ”Βλέπε Λουκιανός”, μια σατιρική μεταφορά αποσπασματικών έργων του Λουκιανού στη σύγχρονη Ελλάδα, με πρωταγωνιστές τους Αννα Φόνσου, Ελένη Ανουσάκη, Γιώργο Διαλεγμένο, Ντίνα Κώνστα, φωτογραφία του μετέπειτα σκηνοθέτη Γιώργου Πανουσόπουλου και μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 εμφανίστηκε ως σκηνοθέτης στον χώρο του θεάτρου: Φαύστα (1964), Μαύρη κωμωδία και Τίγρης (1966) κ.ά.).

Υπήρξε ο πρώτος σύζυγος της ηθοποιού Ελένης Κρίτα.

Πέθανε στις 19 Απριλίου 1999.

Φιλμογραφία (ως ηθοποιός)
Το ποτάμι (1960)
Ο βιασμός μιας παρθένας (1966) [Λέλος Αλαλούμ]
Ανήλικες αμαρτωλές (1971) [Φαίδων]
Χώμα & Νερό (1999)

Σχετικές αναρτήσεις

Θάνος Λειβαδίτης 1934-2005

Ο Θάνος Λειβαδίτης ήταν ηθοποιός, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής. Γεννήθηκε στη Λαμία το 1934. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου Αθηνών (στο εργαστήρι...

Ξενίδης Σταύρος

Σ’ αυτήν την βιογραφία, θα μάθουμε για έναν ηθοποιό όλοι οι συνάδελφοι του τον ονόμαζαν «Ο πρώτος τζέντλεμαν του ελληνικού κινηματογράφου». Έναν άνθρωπο ήσυχο,...

Βανέζη Κατερίνα

Η Κατερίνα Βανέζη δάνεισε τη φωνή της σε πολύ πετυχημένες σειρές κινουμένων σχεδίων, όπως ''Κάντυ Κάντυ'' (1983) και ''Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον''(1983).Φιλμογραφία Ο...

Τελευταίες αναρτήσεις