21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...
Κατηγορία:

Τύφλα να ‘χει ο Μάρλον Μπράντο 1963-1964

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1963
Κυκλοφορία: 16 Σεπτεμβρίου 1963
Διάρκεια: 80'
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος
Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου
Συγγραφέας: Ναπολέων Ελευθερίου
Φωτογραφία: Γιώργος Τσακίρης
Μουσική συνθεση: ***
Εταιρία παραγωγης: ***
Παραγωγός: Κώστας Στράντζαλης
Τραγούδι: Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος , Κώστας Κακκαβάς , Έφη Οικονόμου , Μιρέλλα Τσάρου , Αθηνά Μερτύρη , Μπέλλα Τζέσκα , Ντέπη Γεωργίου , Σόφη Ζαννίνου , Χριστίνα Αποστόλου , Ντίνα Τριάντη , Ζαννίνο , Άγγελος Θεοδωρόπουλος , Παναγιώτης Καραβουσάνος , Δημήτρης Κατσούλης , Γιάννης Μωραϊτης , Σύλβιος Λαχανάς , Περικλής Χριστοφορίδης

Η ταινία, “Τύφλα να ‘χει ο Μάρλον Μπράντο” προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 230.117 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 92 ταινίες.

Πρόκειται για κινηματογραφική προσαρμογή του θεατρικού έργου, “Ο Καρδιοκλέφτης”.

Η ταινία υπήρξε στην πραγματικότητα το breakthrough του Θανάση Βέγγου σε πρωταγωνιστικό ρόλο, μια τεράστια εμπορική επιτυχία και η πρώτη αεικίνητη κωμωδία του στο πνεύμα της εποχής και σε τουριστικό αίσθημα, γυρισμένη εξ ολοκλήρου on location στον Πόρο την άνοιξη του 1963.

Τύφλα να 'χει ο Μάρλον Μπράντο 1963-1964
Η αφίσα της ταινίας, “Τύφλα να ‘χει ο Μάρλον Μπράντο.

-Σε στιλ κωμωδίας καταστάσεων προς το υπερβάλλον γκαγκ attack, μπορεί ο Θανάσης Βέγγος να τρέχει – εδώ ακόμη όχι με τελειοποιημένη την αξεπέραστη μανιέρα του – και το ριγέ μαγιό του να κλέβει την παράσταση, αλλά ο Πόρος τον ακολουθεί κατά πόδας ως το απόλυτα ερωτικό νησί, ιδανικό για κάθε είδος διακοπών: μοναχικά στις βραχώδεις παραλίες του, πολύβουα στο κεντρικό λιμάνι της χώρας, μέσα, έξω και γύρω από το θρυλικό ξενοδοχείο «Χρυσή Αυγή» που (ευτυχώς) θα έχανε μετά το 2002 – για ευνόητους λόγους – το πρωτότυπο ονομά του για να μετονομαστεί σε Golden View.

-Μαζί τους βρισκόταν ο ηθοποιός Αγγελος Θεοδωρόπουλος ο οποίος δούλευε επίσης ως βοηθός σκηνοθέτη. Υποδύεται τον Άγγελο, φίλο του διάσημου ποιητή Στέφανου Αυγερινού (Κώστας Κακκαβάς).

Μιλώντας κάποτε στο «Βήμα», ο Άγγελος Θεοδωρόπουλος είχε περιγράψει ένα χαρακτηριστικό περιστατικό με τον Θανάση Βέγγο, το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να ακούσεις είναι μια ιστορία σχετική με τη Μακρόνησο. «Ο Θανάσης αντιδρούσε πάντα σε ορισμένα ζητήματα που δεν του πήγαιναν.

Είχε λοιπόν μια σκηνή με τον Παναγιώτη Καραβασάνο, ο οποίος του κάνει μασάζ και στη συνέχεια για κάποιο λόγο τον δέρνει. Όταν έγινε αυτό, ο Θανάσης πετάχτηκε όρθιος και φανερά ενοχλημένος σταμάτησε τη σκηνή. Εφυγε από τον χώρο χωρίς να πει τίποτε, όμως αργότερα έγινε αντιληπτό σε όλους ότι του είχαν έρθει στιγμιαία στο μυαλό αυτά που είχε περάσει στη Μακρόνησο. Ωστόσο ο ίδιος δεν είπε ποτέ κουβέντα για τη Μακρόνησο, ούτε για την πολιτική».

ατάκα του Θανάση Βέγγου, “Βοηθάτε χριστιανοί! Σιγά λυσσάρες!» και φυσικά η απαγγελία του «Ήσυχο το ποταμάκι…”, έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς έως τις μέρες μας.

Εναλλακτικοί τίτλοι ταινίας: Ο Βέγγος ερωτιάρης, Ο Βέγγος και τα μανούλια του

Περίληψη της ταινίας, “Τύφλα να ‘χει ο Μάρλον Μπράντο”

Ο Θανάσης Βέγγος υποδύεται έναν ασήμαντο υπάλληλο ληξιαρχείου, τον Στέφανο Αυγερινό, συνώνυμο με έναν γνωστό ποιητή που συμπτωματικά ταξιδεύουν στο ίδιο πλοίο με προορισμό τον Πόρο.

Εκεί γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από την τοπική κοινωνία που νομίζει ότι αυτός είναι ο διάσημος ποιητής, ενώ ο πραγματικός αποκρύπτει εσκεμμένα την ταυτότητα του, θέλοντας να αποδείξει ότι μπορεί να γοητεύσει τις γυναίκες και δίχως τη βοήθεια της φήμης του.

Όταν όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε, καθώς ο υπάλληλος έχει κατενθουσιάσει τις γυναίκες που τον καταδιώκουν συνεχώς, αποφασίζει να αποκαλύψει την αληθινή του ταυτότητα

Στην ίδια κατηγορια

Η σωφερίνα 1964-1965

Η ταινία, "Η σωφερίνα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 512.565 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα 1970-1971

Η ταινία, "Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 21.578 εισιτήρια....

Τροχονόμος Βαρβάρα 1981-1982

Η ταινία, "Τροχονόμος Βαρβάρα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1981-1982 και έκοψε 115.022 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Τα τέσσερα σκαλοπάτια 1950-1951

Η ταινία, "Τα τέσσερα σκαλοπάτια" προβλήθηκε τη σαιζόν 1950-1951 και έκοψε 194.493 εισιτήρια. Ήρθε...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία