Πώς είναι σήμερα το κτήριο της ταινίας, “Η Κόμησσα της Κέρκυρας”

Η Κόμησσα της Κέρκυρας
Advertisement

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν με σιγουριά μία από τις πιο αγαπημένες πρωταγωνίστριες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Το πηγαίο χιούμορ και το ταμπεραμέντο της την έκαναν να ξεχωρίζει ενώ οι ατάκες της λέγονται ακόμη και σήμερα.

Advertisement
komisa

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει ήταν “Η Κόμησσα της Κέρκυρας“. Μάλιστα, λέγεται ότι η συγκεκριμένη ταινία ήταν δική της επιθυμία να γυριστεί στην Κέρκυρα πράγμα το οποίο έγινε πραγματικότητα. Όλοι θυμούνται βέβαια το κτήριο το οποίο θεωρούταν το σπίτι της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία.

Η υπόθεση της ταινίας, “Η Κόμισσα της Κέρκυρας”.

Ένας επιχειρηματίας, ο Σωτήρης Καρέλης (Αλέκος Αλεξανδράκης), παρουσιάζεται στη δασκάλα πιάνου και δύο φορές χήρα, τη σιόρα Αντζολίνα (Ρένα Βλαχοπούλου), και της ζητάει να του πουλήσει το αρχοντικό της για να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο. Εκείνες τις μέρες φτάνει στην Κέρκυρα ένα ιταλικό μουσικό γκρουπ, το οποίο έχει μόλις εγκαταλείψει η τραγουδίστριά του Αλίντα Ρίτσι. Η Αντζολίνα πείθεται, όχι μόνο να τους φιλοξενήσει σπίτι της, αλλά και να αντικαταστήσει την τραγουδίστρια.

Η συνέχεια, όμως, είναι γεμάτη μπερδέματα διότι στο νησί έρχεται η αρχική τραγουδίστρια του γκρουπ με τον αρραβωνιαστικό της (Ορφέας Ζάχος), και όλοι αρχίζουν να ψάχνονται για τις πραγματικές τους ταυτότητες! Αναπόφευκτα δημιουργούνται μεγάλες παρεξηγήσεις, που προκαλούν όμως άφθονο γέλιο. Και ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, το τέλος είναι καλό για όλους.

Πώς είναι σήμερα το κτήριο που έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας, “Η Κόμησσα της Κέρκυρας”.

Και ποιος δε θυμάται το υπέροχο κτήριο που θεωρείτο το σπίτι της “Αντζολίνας” στην ταινία, “Η Κόμησσα της Κέρκυρας”. Στην πραγματικότητα βέβαια δεν πρόκειται για σπίτι αλλά είναι η Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας.

komissa 1jpg

Η Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας ιδρύθηκε το 1836. Αποτελεί το αρχαιότερο πνευματικό ίδρυμα της νεότερης Ελλάδας. Είναι ιδρυμένη και λειτουργεί στο πρότυπο της ομώνυμης εταιρείας της Γενεύης, της οποίας μέλη ήταν ο Καποδίστριας, ο Κάλβος και πολλοί άλλοι Επτανήσιοι.

Σήμερα με το που βλέπει κάποιος το κτήριο που γυρίστηκε, “Η Κόμησσα της Κέρκυρας” σίγουρα του έρχονται σκηνές από την αγαπημένη ελληνική ταινία. Θαρρείς και στο μπαλκόνι θα εμφανιστεί η Ρένα Βλαχοπούλου και θα τραγουδήσει.

Προηγούμενο άρθροΣούζη τρως… Ποια ήταν η Ρένα Πασχαλίδου; (βίντεο)
Επόμενο άρθροΟι δύο σταρ που βγήκαν από τα χέρια του Γιάννη Δαλιανίδη