8 αποκαλύψεις της ταινίας Διπλοπενιές

Διπλοπενιές
Advertisement

Η ταινία, “Διπλοπενιές” προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 463.853 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 101 ταινίες.

Advertisement

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές της ταινίας, “Διπλοπενιές” και μας τις αποκαλύπτει…

Διπλοπεννιές

1ον. Είναι η πρώτη ταινία που γύρισαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ μετά τον γάμο τους και η πρώτη όπου τους βλέπουμε ως παντρεμένο ζευγάρι από την αρχή του έργου.

2ον. Πρώτη συνεργασία του Πέτρου Λοχαΐτη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και η αρχή μιας φιλίας που κράτησε μέχρι τον τραγικό θάνατο του ηθοποιού το 1976.

3ον. Είναι η μοναδική ταινία που βλέπουμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη έγκυο και πολύτεκνη μητέρα.

4ον. Όλες οι εσωτερικές σκηνές της ταινίας, “Διπλοπενιές” γυρίστηκαν σε στούντιο πλην μιας που γυρίστηκε σε αληθινό διαμέρισμα που άνηκε σε άτομο της παραγωγής.

5ον. Ο Βασίλης Αυλωνίτης ήταν επιλογή της ίδιας της Αλίκης Βουγιουκλάκη όπως και η Σάσα Καστούρα που υποδύοταν την φίλη της.

6ον. Η σκηνή κατά την οποία το ζεύγος χάνει το έλεγχο και πέφτει με την βέσπα επάνω σε ένα βουνό από χαρτόκουτα γυρίστηκε δύο φορές καθώς την πρώτη κάποιοι περαστικοί μπήκαν κατά λάθος στο πλάνο.

7ον. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ κάνει το ντεμπούτο του στο σινεμά και ως τραγουδιστής ερμηνεύοντας το τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου, “Αποχαιρετισμός”.

Διαβάστε επίσης: Πέντε αποκαλύψεις για την ταινία του 1969, Ο μπλοφατζής

8ον. Η σκηνή όπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη τραγουδάει και χορεύει τη σύνθεση του Σταύρου Ξαρχάκου, “Λευτέρη, Λευτέρη” γυρίστηκε επτά φορές προκειμένου ο σκηνοθέτης Γιώργος Σκαλενάκης να έχει την καλύτερη λήψη.

Προηγούμενο άρθροΉξερες ότι ο Βασίλης Λογοθετίδης …
Επόμενο άρθροΕπτά αποκαλύψεις για την ταινία του 1968 Η Αγάπη μας
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.