Οι Κληρονόμοι

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 06 Απριλίου 1964
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Σεναρίο: Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία
1964

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος (Παναγιώτης Τσόκας), Ντίνος Ηλιόπουλος (Ρίκος), Μάρθα Καραγιάννη (Μαίρη), Χλόη Λιάσκου (Καίτη), Έλσα Ρίζου (Φώφη), Περικλής Χριστοφορίδης (Περικλής Ζουμπουρδόγλου), Κατερίνα Γιουλάκη (Ρούλα), Νικήτας Πλατής (κυρ Χαράλαμπος), Σάσα Καζέλη (κα Ζουμπουρδόγλου), Κώστας Παπαχρήστος (πελάτης κουρείου), Γιώτα Σοϊμοίρη (γραμματέας Κατσαμπέκη), Γιώργος Βελέντζας (πελάτης κουρείου), Σπύρος Κωνσταντόπουλος (δικηγόρος Κατσαμπέκης), Πόπη Δεληγιάννη (μητέρα Σωτήρη), Γιώργος Γρηγορίου (περαστικός στο δρόμο), Ρούλα Κωστάρα (κα Κωστίδου (?)), Γιάννης Δαλιανίδης (αφηγητής/εμφανίζεται σε σκηνή καυγά στο δρόμο), Κώστας Βουτσάς (Σωτήρης Μιχαλούδης)

Περίληψη: Δύο μακρινά ξαδέλφια, ο Παναγιώτης ο κουρέας και ο Σωτήρης, ένας άνεργος, κληρονομούν τον μακαρίτη θείο τους, ιδρυτή ενός οίκου υψηλής ραπτικής. Συνκληρονόμοι είναι ο Ερρίκος, ο διευθυντής του οίκου, και η Μαίρη, η φιλενάδα του μακαρίτη. Τα δυο ξαδέλφια και ο διευθυντής κληρονομούν ο καθένας το 24% της επιχείρησης και η Μαίρη το 28%. Τέσσερα μερίδια για τέτοια κληρονομιά είναι μάλλον πολλά και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για άσχετους με το επάγγελμα ανθρώπους. Κι ενώ τα ξαδέλφια προσπαθούν να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου, η τσαπερδόνα Μαίρη παριστάνει το μανεκέν, κλέβει την καρδιά του Ερρίκου και έτσι αποκτά τον έλεγχο του οίκου.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 249.751 εισιτήρια. Ήρθε στην 12η θέση σε 92 ταινίες.
-Πρόκειται για την τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Κώστα Χατζηχρήστου σε ταινία της Finos Film.
-Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι τα μικρά φτεράκια πάνω στα επίμαχα σημεία του γυμνού κορμιού της Μάρθας Καραγιάννη, τα κόλλησε ο ίδιος ο Γιάννης Δαλιανίδης.

Ελληνικός Κινηματογράφος Οι Κληρονόμοι
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟι εχθροί
Επόμενο άρθροΟι κυρίες της αυλής

Similar Articles

Comments