Δονούσα

Παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1992
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Pio Corradi
Συγγραφέας: Αγγελική Αντωνίου
Σεναρίο: Αγγελική Αντωνίου

Δραματική
1992

Ηθοποιοί: Andre Hennicke (Stefan) , Χριστίνα Παπαμίχου (Ελένη) , Δημήτρης Πουλικάκος , Εύα Κοταμανίδου , Χρήστος Τσάγκας (πατέρας Ελένης) , Τασσώ Καββαδία , Γεράσιμος Σκιαδαρέσης , Κατερίνα Λιναρδή , Κοσμάς Παναγιωτίδης , Ελένη Καλλιγέρου , Μανώλης Σταματάκος , Σταμάτης Θεοδωράκης

Πλοκή: Ένας νεαρός Γερμανός φωτογράφος, ο Στέφαν, έρχεται σε ένα νησάκι των Κυκλάδων, τη Δονούσα. Οι ντόπιοι τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία, αλλά αυτός δεν δίνει σημασία και συνεχίζει τη δουλειά του. Γνωρίζει μια όμορφη κοπέλα, την Ελένη, η οποία τον γοητεύει ίσως επειδή κρύβει κάποιο μυστικό. Η νέα μένει έγκυος και στη συνέχεια αποκαλύπτεται η αιμομικτική σχέση με τον πατέρα της. Εκείνος, γεμάτος ζήλια και μίσος, παρακολουθεί κάθε της κίνηση και της απαγορεύει να βλέπει τον ξένο. Όταν η Ελένη βρίσκεται νεκρή, οι υποψίες πέφτουν αρχικά στον Στέφαν κι οι ντόπιοι, παρακινούμενοι από τον πατέρα, στρέφονται εναντίον του, μέχρι τη στιγμή που αποκαλύπτεται η αποτρόπαιη αλήθεια. Δολοφόνος είναι ο ίδιος ο πατέρας της.
Trivia: Η ταινία είναι Γερμανικής, Ελληνικής & Ελβετικής παραγωγής. Προβλήθηκε τη σαιζόν 1992-1993 και έκοψε 5.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 9η θέση σε 11 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Δονούσα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΆγγελος
Επόμενο άρθροΕγώ και το πουλί μου

Similar Articles

Comments