11.5 C
Athens
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Υπάρχει και φιλότιμο: Το σκηνοθετικό λάθος στην ταινία

Aθάνατος ελληνικός κινηματογράφος. Λατρεμένος Λάμπρος Κωνσταντάρας. Κάποιοι...

Τα πανάκριβα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι σταρ στις ελληνικές ταινίες (βίντεο)

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, ήταν το φυτώριο...

Υπολοχαγός Νατάσσα: Η εκκλησία που γυρίστηκε η σκηνή με τα πολυβόλα

Η ταινία, "Υπολοχαγός Νατάσσα" προβάλλεται κάθε χρόνο...
Κατηγορία:

Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι 1967-1968

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1968
Κυκλοφορία: 22 Ιανουαρίου 1968
Διάρκεια: 90' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος
Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης
Μουσική συνθεση: Γιώργος Κατσαρός
Εταιρία παραγωγης: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Παραγωγός: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Τραγούδι: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Παύλος Λιάρος, Θάνος Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης, Μίτση Κωνσταντάρα, Σταύρος Ξενίδης, Κώστας Παπαχρήστος, Νίκος Τσουκαλάς, Γιώργος Κυριακίδης, Βασίλης Γεωργιάδης, Γιώργος Σαλάχας

Η ταινία, “Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι” προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 360.407 εισιτήρια. Ήρθε στην 17η θέση σε 99 ταινίες.

-“Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι” είναι ελληνική κωμική ταινία του 1968, σε παραγωγή Καραγιάννης – Καρατζόπουλος και σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου.

Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι
Σκηνή από την ταινία, “Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι”.

-Το θεατρικό των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου στο οποίο βασίστηκε η ταινία έχει τίτλο “Μια κυρία ατυχήσασα” και είχε ανέβει τον Αύγουστο του 1947 στο Θέατρο Κατερίνας, από τον θίασο Κατερίνας-Λογοθετίδη.

-Η Μάρω Κοντού με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα τραγουδούν ντουέτο το τραγούδι, “Το ταβερνάκι” του Γιώργου Κατσαρού.

Η ταινία κυκλοφόρησε και με τη μορφή DVD στις 22 Νοεμβρίου 2010.

-Πρωταγωνιστούν οι Λάμπρος Κωνσταντάρας και Μάρω Κοντού.

Περίληψη της ταινίας, “Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι”

Ένας πλοίαρχος, ο Λεωνίδας Πετρόχειλος, διευθυντής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, που είναι χήρος με τρεις γιους, τον Κίμωνα που είναι φοιτητής, τον Αντρέα που είναι μαθητής και τον μικρό Μπάμπη, που κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι με μια μοτοσικλέτα.

Στο σπίτι επικρατεί το απόλυτο χάος, μέχρι τη στιγμή που, με τη βοήθεια του φίλου του, του Ξενοφώντα, βρίσκει και προσλαμβάνει ως οικονόμο την κυρία Μαίρη, η οποία με τη συμπεριφορά της θα τους αλλάξει τη ζωή. Και ενώ ο άντρας του σπιτιού είναι σκέτος “στρίγγλος” και οι τρεις γιοι του σωστά θηρία, καταφέρνει να τους βάλει σε μια τάξη και να ανοίξει την καρδιά τους.

Κάποια στιγμή όμως αποκαλύπτεται το πραγματικό της κίνητρο και τότε όλα αλλάζουν. Στην πραγματικότητα, η Μαίρη πλησίασε τον πλοίαρχο για να ζητήσει μια χάρη εκ μέρους του αδελφού της, ο οποίος πρόκειται να αποβληθεί διά παντός από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων λόγω κάποιας νεανικής επιπολαιότητας.

Ο Λεωνίδας θεωρεί απαράδεκτη αυτήν την εξαπάτηση και διώχνει τη Μαίρη, ενώ προσλαμβάνει ως οικονόμο τη Δέσποινα Ανυφαντούλη, η οποία συνεχώς κλαίγεται και παραπονιέται, ενώ δεν φαίνεται να τα καταφέρνει με τις δουλειές του σπιτιού. Στο τέλος, ο Λεωνίδας αποφασίζει να συγχωρήσει τη Μαίρη για τον πλάγιο τρόπο με τον οποίο μπήκε στο σπίτι του και να της ζητήσει να τον παντρευτεί, ενώ το ζευγάρι αποφασίζει να κρατήσει τη Δέσποινα ως οικιακή βοηθό.

Στην ίδια κατηγορια

Η Μουσίτσα 1958-1959

Η ταινία, "Η Μουσίτσα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1958-1959 και έκοψε 72.095 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Ο άνθρωπος ρολόϊ 1972-1973

Η ταινία, "Ο άνθρωπος ρολόϊ" προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 53.545 εισιτήρια. Ήρθε...

Η τελευταία άνοιξη 1972-1973

Η ταινία, “Η τελευταία άνοιξη” προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973.Η ταινία ήταν συμπαραγωγή της "Φίνος...

Η θεία από το Σικάγο 1957-1958

Η ταινία, "Η θεία από το Σικάγο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1957-1958 και έκοψε 142.459...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο