Μαρτίνος Θάνος

on

Ο Θάνος Μαρτίνος γεννήθηκε 1937 στην Αθήνα (Περιστέρι) και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξελίχθηκε σε θεατρικό επιχειρηματία.
Παρουσίασε θεατρικές παραγωγές στα θέατρα Ακροπόλ, Διάνα, Καλουτά, Μετροπόλιταν, Περοκέ και Χατζηχρήστου.

Φιλμογραφία
Κάτω τα χέρια από τα νιάτα (1983)….Μάρκος Αντωνίου
Το ψώνιο (1983)
Ο Άγιος Πρεβέζης και η παπαδιά (1982)
Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981)
Πιο τρελοί και απ` τους τρελούς (1972)
Συμμορία εραστών (1972)[Ιάσων Δένδης]
Η αρχόντισσα του κάμπου (1971)
Η ηλιογέννητη (1971)
Μάρα η τσιγγάνα (1971)
Ένας χίπυς με φιλότιμο (1970)[Νίκος]
Η άγνωστη της νύχτας (1970)[Δημήτρη
Ο δοσίλογος (1970)[Αυγέρης]
Δραπέτες του Μπούλκες (1969)
Καινούργια μέρα χάραξε (1969)[Μιχάλης Γούσιας]
Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969)
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968)[Πέτρος]
Η λυγερή (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)[δεύτερος καπετάνιος]
Ο Γοργοπόταμος (1968)
Ο τρελός τα `χει 400 (1968)[Φώτης]
Άγρια πάθη (1967)[Πέτρος]
Δρόσω, η αρχοντοπούλα (1967)
Σ`έχω πάντα στην καρδιά μου (1967)[Αντώνης]
Στο κατώφλι της μοίρας (1967)
Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966)[Δημητρός]
Οι ασυνείδητοι (1966)[Τάσος Καρύδης]
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966)
Το μυστικό μιας μητέρας (1966)[Θάνος Τερζής]
Βάνα (1965)
Το λάθος (1965)[Μίμης]
Φτωχό μου σπουργιτάκι (1965)[Πάνος]
Φωνάζει ο κλέφτης (1965)[αστυνόμος]
Αθήνα ώρα δώδεκα (1964)
Δεσποινίς διευθυντής (1964)[τροχονόμος]
Ευχή και κατάρα (1964)
Η αστεφάνωτη (1964)
Η χαρτοπαίχτρα (1964)
Το κορίτσι του πόνου (1964)
Ανήσυχα νιάτα (1963)
Λενιώ η βοσκοπούλα (1963)[Δήμος]
Ο ανιψιός μου ο Μανώλης (1963)
Ο άσωτος (1963)[Ντίνος]
Τερέζα (1963)
Ψευτοθόδωρος (1963)[Τάκης]
Ποτέ δε σε ξέχασα (1962)
Διαμάντω (1961)[Λιάκος]
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)
Όταν το μίσος κυβερνά (1959)[δικηγόρος]
Κερένια κούκλα (1958)[έρχεται σε προστριβή με τον Νίκο στην αποκριάτικη ταβέρνα]
Κέφι γλέντι και φιγούρα (1958)[Οσμάν]

Προηγούμενο άρθροΜαρούδα Νίτσα
Επόμενο άρθροΜαυρομάτη Ελένη
Ελληνικός Κινηματογράφος Μαρτίνος Θάνος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,267ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,959ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Γαβριηλίδης Γιώργος Μαρτίνος Θάνος

Γαβριηλίδης Γιώργος

Ο Γιώργος Γαβριηλίδης γεννήθηκε το 1908. Είναι  γνωστός Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου, έγινε από τους πιο σημαντικούς δευτερο-ρολίστες σε αγαπημένες ελληνικές...
Μπουλάς Σάκης Μαρτίνος Θάνος

Μπουλάς Σάκης

Ζορμπάς Χρήστος Μαρτίνος Θάνος

Ζορμπάς Χρήστος