Ελληνικός Κινηματογράφος Μαρτίνος Θάνος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΜαρούδα Νίτσα
Επόμενο άρθροΜαυρομάτη Ελένη

Τυχαία Αρθρα

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Μαρτίνος Θάνος

Ο Θάνος Μαρτίνος γεννήθηκε 1937 στην Αθήνα (Περιστέρι) και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξελίχθηκε σε θεατρικό επιχειρηματία.
Παρουσίασε θεατρικές παραγωγές στα θέατρα Ακροπόλ, Διάνα, Καλουτά, Μετροπόλιταν, Περοκέ και Χατζηχρήστου.

Φιλμογραφία
Κάτω τα χέρια από τα νιάτα (1983)….Μάρκος Αντωνίου
Το ψώνιο (1983)
Ο Άγιος Πρεβέζης και η παπαδιά (1982)
Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981)
Πιο τρελοί και απ` τους τρελούς (1972)
Συμμορία εραστών (1972)[Ιάσων Δένδης]
Η αρχόντισσα του κάμπου (1971)
Η ηλιογέννητη (1971)
Μάρα η τσιγγάνα (1971)
Ένας χίπυς με φιλότιμο (1970)[Νίκος]
Η άγνωστη της νύχτας (1970)[Δημήτρη
Ο δοσίλογος (1970)[Αυγέρης]
Δραπέτες του Μπούλκες (1969)
Καινούργια μέρα χάραξε (1969)[Μιχάλης Γούσιας]
Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969)
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968)[Πέτρος]
Η λυγερή (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)[δεύτερος καπετάνιος]
Ο Γοργοπόταμος (1968)
Ο τρελός τα `χει 400 (1968)[Φώτης]
Άγρια πάθη (1967)[Πέτρος]
Δρόσω, η αρχοντοπούλα (1967)
Σ`έχω πάντα στην καρδιά μου (1967)[Αντώνης]
Στο κατώφλι της μοίρας (1967)
Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966)[Δημητρός]
Οι ασυνείδητοι (1966)[Τάσος Καρύδης]
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966)
Το μυστικό μιας μητέρας (1966)[Θάνος Τερζής]
Βάνα (1965)
Το λάθος (1965)[Μίμης]
Φτωχό μου σπουργιτάκι (1965)[Πάνος]
Φωνάζει ο κλέφτης (1965)[αστυνόμος]
Αθήνα ώρα δώδεκα (1964)
Δεσποινίς διευθυντής (1964)[τροχονόμος]
Ευχή και κατάρα (1964)
Η αστεφάνωτη (1964)
Η χαρτοπαίχτρα (1964)
Το κορίτσι του πόνου (1964)
Ανήσυχα νιάτα (1963)
Λενιώ η βοσκοπούλα (1963)[Δήμος]
Ο ανιψιός μου ο Μανώλης (1963)
Ο άσωτος (1963)[Ντίνος]
Τερέζα (1963)
Ψευτοθόδωρος (1963)[Τάκης]
Ποτέ δε σε ξέχασα (1962)
Διαμάντω (1961)[Λιάκος]
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)
Όταν το μίσος κυβερνά (1959)[δικηγόρος]
Κερένια κούκλα (1958)[έρχεται σε προστριβή με τον Νίκο στην αποκριάτικη ταβέρνα]
Κέφι γλέντι και φιγούρα (1958)[Οσμάν]

Similar Articles

Αρθρα

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 653ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 653ο

Ηθοποιοί του παλιού κινηματογράφου που γύρισαν βιντεοταινίες

Ποιος/ποια ηθοποιός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου γύρισε τις περισσότερες βιντεοταινίες την δεκαετία του ΄80 και ποιος/ποια τις λιγότερες; Λάκης Κομνηνός: Ο ηθοποιός γύρισε...

Στράτος Διονυσίου

Ο Στράτος Διονυσίου ήταν λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης και τραγουδοποιός που έλαμψε στις πίστες και τη δισκογραφία. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές του λαϊκού...