Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά|Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά

Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” είναι ο τίτλος ελληνικής ταινίας σε παραγωγή Φίνος Φιλμ, του 1969 και σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη και Ανθής Δημοπούλου, με πρωταγωνιστές τους: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Άγγελο Αντωνόπουλο, Παντελή Ζερβό, Σπύρο Καλογήρου κ.λ.π.

Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές της ταινίας, “Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” και μας τις αποκαλύπτει…

1ον. Το σενάριο υπογράφει ο Λάκης Μιχαηλίδης και η Ανθή Δημοπούλου η αλλιώς Φλωρέττα Ζάννα. Η αγαπημένη ηθοποιός μετά την απόσυρση της από την υποκριτική υπέγραψε το σενάριο αυτής της δραματικής ταινίας με το πραγματικό της όνομα  (Ανθή) και το επίθετο του συζύγου της Ντίνου Δημόπουλου.

2ον. Είναι η μόνη ταινία εκείνης της δεκαετίας όπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν τραγουδάει.

3ον. Όλα τα εξωτερικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Μακρινίτσα. Ενώ τα λιγοστά εσωτερικά στο στούντιο της Φίνος Φιλμ στην Αθήνα.

4ον. Η αρχική σκέψη των δημιουργών ήταν να μην υπάρχει happy end αφού η ταινία ήταν δραματική. Όμως αυτό άλλαξε λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Διαβάστε επίσης: Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Η θεία απ’ το Σικάγο

5ον. Η Αγγέλα Καζακίδου που υποδύεται την στριφνή αδελφή του Σπύρου Καλογήρου έναν χρόνο μετά ξανασυνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην “Υπολοχαγό Νατάσα“. Ήταν η νοσοκόμα που την συνόδευε από την Γερμανία στην Ελλάδα.

6ον. Από την σημερινή κόπια της ταινίας λείπει μια σκηνή η οποία αφαιρέθηκε στις αρχές του 1970. Αυτό συνέβη διότι καταστράφηκε το συγκεκριμένο αρνητικό.

7ον. Είναι η τρίτη πιο πετυχημένη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη μετα την “Υπολοχαγό Νατάσα” και την “Αρχόντισσα και τον αλήτη“. Έκοψε 739.001.