Έλληνες ηθοποιοί που κλέφτηκαν μέρος 4ο

Έλληνες ηθοποιοί που κλέφτηκαν
Advertisement

Τα παλιά κακά χρόνια, τότε που οι γονείς δεν άφηναν τα παιδιά τους ελεύθερα να επιλέξουν το σύντροφο, με τον οποίο ήθελαν να μοιραστούν την ζωή τους (και ο περιορισμός αφορούσε κυρίως τα κορίτσια), πολλοί ερωτευμένοι κατέληγαν στη λύση της “απαγωγής”, κοινώς “κλέβονταν. (Βέβαια, πολλοί στέκονται στη ρομαντική διάσταση του όλου “κλεψίματος” και αναπολούν εκείνες τις “παλιές, καλές εποχές”, όμως ειλικρινά πώς μπορεί να θεωρείται “καλή” μια εποχή, στην οποία η ελευθερία βούλησης του ανθρώπου ήταν περιορισμένη έως ανύπαρκτη;)

Advertisement

Οι απαγωγές λόγω έρωτα δεν περιορίζονταν μόνο στους κοινούς θνητούς, αλλά και σε ηθοποιούς του θεάτρου, οι ερωτικές ιστορίες των οποίων δύσκολα έμεναν κρυφές. Αυτές είναι ορισμένες περιπτώσεις Ελλήνων ηθοποιών που κλέφτηκαν για να ζήσουν τον έρωτά τους με το αγαπημένο τους πρόσωπο, αν και δεν είχαν όλες οι ιστορίες το ίδιο ευτυχές τέλος.

4. ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ – ΝΙΤΣΑ ΛΩΡΗ

Ο πρώτος γάμος του Μάνου Κατράκη δεν ευτύχησε να διαρκέσει πολλά χρόνια, έγινε όμως με επεισοδιακό τρόπο. “Ήταν παιδάκι με κοντές κάλτσες, όταν της πρωτοείπα πως είναι χαριτωμένη. Ήταν την εποχή που το θέατρο της Κοτοπούλη μετά τις παραστάσεις γινόταν ντάσινγκ.

Ερχόταν εκεί και χόρευε η κυρία από δω” θυμόταν ο Μάνος Κατράκης για το πώς γνώρισε τη σύζυγό του, ηθοποιό Νίτσα Λώρη, λίγες μόνο μέρες μετά τον κρυφό γάμο τους στο ναΐσκο της Αγίας Βαρβάρας στο Χαλάνδρι το Σεπτέμβριο του 1934.

Βέβαια, δεν ήταν ένας έρωτας με την πρώτη ματιά. “Πέρασαν από τότε χρόνια πολλά, 4-5 μου φαίνεται, και εγώ το είχα λησμονήσει, ώσπου τώρα τελευταία προ μηνών ξαναφούντωσε το αίσθημά μας, ώσπου ένα βράδυ που πήγαινα μετά την παράσταση τη Νίτσα στο σπίτι, πήγαμε αλλού… Το περίεργο είναι ότι ήμουν εξομολογητής των απογοητευμένων από τη στάση της.

Όλοι ήρχοντο και μου έκαναν παράπονα πως ήταν σκληρόκαρδη. Έτσι μ’ έκαμαν και μένα να την προσέξω και με πικάρισε τώρα τελευταία ένας νεαρός εκατομμυριούχος, που υπέβαλε κανονική πρόταση γάμου. Βιάσου Κατράκη, είπα, γιατί την έχασες”.Υπήρχε όμως ένα εμπόδιο, που άκουγε στο όνομα Τούλα Λώρη, η μητέρα της Νίτσας και ηθοποιός του μελοδράματος.

Ο γάμος έγινε χωρίς την ευχή της, στα κρυφά ύστερα από “απαγωγή” της νύφης, αλλά και χωρίς… χρήματα, καθώς τα έξοδα κάλυψαν 4-5 φίλοι του ζευγαριού. Η οικογένεια Λώρη ήρθε προ τετελεσμένου γεγονότος και η γιαγιά  της νύφης αναστέναξε: “Μας την έσκασε ο Κρητικός”! Πάντως το μη αίσιο τέλος του γάμου, πρέπει να τους ανακούφισε αρκετά…


Προηγούμενο άρθροΈλληνες ηθοποιοί που κλέφτηκαν μέρος 3ο
Επόμενο άρθροΒασίλης Αυλωνίτης: Δημοσίευμα που τον εμφάνιζε πρωταγωνιστή σε ερωτικό σκάνδαλο