Όταν αντιλήφθηκαν την σχέση Παπαμιχαήλ-Βουγιουκλάκη

rgfbhgdfs
rgfbhgdfs
Advertisement

Νεανικό απωθημένο, μεγάλη αγάπη, απερίσκεπτο ερωτικό πάθος, διαφημιστικό κόλπο. Αυτοί είναι οι πιο γνωστοί χαρακτηρισμοί που συνόδευσαν την είδηση της σχέσης του Δημήτρη Παπαμιχάηλ και της Αλίκης Βουγιουκλάκη, που υπήρξαν το πιο διασημο και δημοφιλές κινηματογραφικό ζευγάρι που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα.

Advertisement

Τι ήταν όμως αυτό που έκανε μία μεγάλη μερίδα του Τύπου, του κοινού, αλλά ακόμα και ανθρώπους του στενού τους κύκλου να σκεφτούν είτε ότι αυτός ο γάμος δεν έπρεπε να γίνει, είτε ότι η σχέση τους δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα διαφημιστικό κόλπο;

Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Tην απάντηση ίσως να μπορούσε να δώσει όσο λίγοι ο Αλέκος Σακελλάριος ο εμβληματικός δημιουργός μερικών από τις πιο πετυχημένες ταινίες του ελληνικού σινεμά, στενός συνεργάτης του Φίνου και φυσικά πολύ καλός φίλος του ζευγαριού.

Η σκηνοθέτης ήταν ένας από τους ανθρώπους που είχαν ζήσει από πολύ κοντά τους έντονους καυγάδες των δύο πρωταγωνιστών οι οποίοι αν και είχαν καλές σχέσεις όσο ήταν συμφοιτητές στη δραματική σχολή του Εθνικού, παρά τις μικρές τους κόντρες, όταν βρέθηκαν στο ίδιο πλατό άρχισαν να τσακώνονται σαν το σκύλο με τη γάτα.

Οι τσακωμοί τους και οι ατάκες ανάμεσα τους έχουν μείνει ιστορίκες με τον Αλέκο Σακελλάριο να έχει περιγράψει πολλές φορές στο παρελθόντα κόλπα που μεταχειρίστηκε προκειμένου να τους πείσει να παίξουν ξανά μαζί στην «Αλίκη στο Ναυτικό», αλλά και ένα συγκεκριμένο περιστατικό με τους δυο να μαλώνουν άγρια κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο διάλογος μεταξύ τους λέγεται πώς ήταν ο εξής:

-Καλύτερα το ναυτικό καπέλο σου να γέρνει αριστερά, είπε ο Παπαμιχαήλ στη Βουγιουκλάκη κάποια στιγμή.

– Και γιατί αριστερά;

– Για να δείξει την άγνοια σου στα στρατιωτικά θέματα.

-Δεν σου αρέσει έτσι δηλαδή;

– Σου πάει καλύτερα.

– Τι θέλεις τώρα; Να μου κάνεις τον σκηνοθέτη; Εγώ σου είπα ότι φοράς τη ζώνη σου σαν…σαν…

– Σαν τι; Πες λοιπόν, γιατί δεν το λες; Φοβάσαι μην με θίξεις;

-Εσύ δεν θίγεσαι με τίποτα! Είσαι γάιδαρος!

Αλλά να που τελικά συνέβη και ο Αλέκος Σακελλάριος ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι το πιο αγαπημένο ζευγάρι της Ελλάδας ήταν πλέον ζευγάρι και στην πραγματική ζωή.

Όλα ξεκίνησαν, περίπου τρία χρόνια αργότερα, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» για τις ανάγκες της οποίας όλη η παραγωγή και το καστ είχαν πάει στη Ρώμη.

Εκεί, εντλώς ξαφνικά φαινομενικά, οι δυο τους άρχισαν να τριγυρνούν τα βράδια μόνοι τους στα σοκάκια της ιταλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του ίδιου του Σακελλάριου, περπατούσαν χέρι – χέρι, πετούσαν κέρματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι και έκαναν ευχές. Σε μία από αυτές τις βόλτες φημολογείται πως έγινε και η πρόταση γάμου.

Η στιγμή όμως που ο σκηνοθέτης κατάλαβε ότι η σχέση τους ήταν κάτι πολύ περισσότερο από φιλική ήταν όταν στη σκηνή του φινάλε της ταινίας, όπου ο Παπαμιχαήλ πλησιάζει και φιλάει την Αλίκη, ο Σακελλάριος φώναξε ‘’στοπ’’ προκειμένου να σταματήσει η λήψη του πλάνου.

Εκείνοι όμως συνέχισαν να φιλιούνται σα να μην τον είχαν ακούσει. Εκείνος ξαναφώναξε ‘’στοπ’’, αλλά μάταια. Τότε κατάλαβε ότι τα πράγματα μεταξύ τους δεν θα ήταν ποτέ ξανά τα ίδια.


Προηγούμενο άρθροΤο ψέμα του Χατζιδάκι στον Φίνο
Επόμενο άρθροΤο χαρτί διαζυγίου της Αλίκης απο το δεύτερο γάμο της