Ήξερες ότι η Φλωρέττα Ζάννα …

Φλωρέττα Ζάννα
Advertisement

Η Φλωρέττα Ζάννα γεννήθηκε στις 25/08/1936 στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ανθή Στυλιανέα και ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Ντίνο Δημόπουλο από τον οποίο απέκτησε την κόρη της Μυρτώ.

Advertisement

Ξεκίνησε να παίζει στο θέατρο πριν καν ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ στο απόγειο της δόξας της επέλεξε να αποσυρθεί από τον καλλιτεχνικό χώρο και διατηρούσε για χρόνια μπουτίκ με ρούχα στο Κολωνάκι.

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές για την καριέρα και τη ζωή της Φλωρέττας Ζάννα και μας τις αποκαλύπτει …

zanna floretta 1

1ον. Η Φλωρέττα Ζάννα είχε παίξει μόνο σε εννέα ταινίες πριν αποσυρθεί από την υποκριτική. Η πρώτη ήταν το 1959 και είχε τίτλο, “Αμαρυλλίς, το κορίτσι της αγάπης” και η τελευταία το 1968 στο πλάι της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην αισθηματική ταινία, “Η αρχόντισσα κι ο αλήτης“.

2ον. Η πρώτη της ταινία κατέχει μια πρωτιά αφού γι’ αυτήν γυρίστηκαν δύο φινάλε, ένα με ευτυχισμένη κατάληξη για την νεαρή ηρωίδα κι ένα με δραματική το οποίο είναι αυτό που σήμερα υπάρχει και βλέπουμε όταν αυτή προβάλλεται.

3ον. Το 1962 στην δευτερη εμφάνιση της στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με την Ρένα Βλαχοπούλου στην κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, “Όταν λείπει η γάτα”. Αυτός ήταν ο μοναδικός πιο ανάλαφρος πρωταγωνιστικός ρόλος που υποδύθηκε στην σύντομη καριέρα της στο σινεμά.

4ον. Πιο αγαπημένη της ταινία θεωρούσε την δραματική περιπέτεια, “Αμοκ” που στην Ελλάδα δεν κατάφερε να κάνει τεράστια επιτυχία σε αντίθεση με κάποιες μεγάλες χώρες στο εξωτερικό.

5ον. Με τον σύζυγο της Ντίνο Δημόπουλο συνεργάστηκε σε 6 ταινίες. Ήταν μάλιστα αυτός που σκηνοθέτησε την πρώτη άλλα και την τελευταία της ταινία.

6ον. Στις δύο τελευταίες ταινίες της η Φλωρέττα Ζάννα συνεργάστηκε με δύο “αντίπαλες” στην μεγάλη οθόνη, την Τζένη Καρέζη στην δραματική περιπέτεια του Νίκου Φώσκολου, “Αγάπη και αίμα” και την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην “Αρχόντισσα και τον αλήτη”.

7ον. Το 1969 έναν χρόνο μετά από την απόφαση της να αποσυρθεί από τον χώρο της υποκριτικής η Φλωρέττα Ζάννα έγραψε μαζί με τον Λάκη Μιχαηλίδη το σενάριο της δραματικής ταινίας, “Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” που πρωταγωνιστούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Προηγούμενο άρθροΉξερες ότι ο Λαυρέντης Διανέλλος …
Επόμενο άρθροΉξερες ότι ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος …
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.