29.6 C
Athens
Πέμπτη, 27 Αυγούστου, 2026

Λαυρέντης Διανέλλος: Η ψυχή του ελληνικού κινηματογράφου

Υπάρχουν ονόματα που δεν χρειάζονται φανφάρες για...

Βαγγέλης Βουλγαρίδης: Ο ευγενικός ζεν πρεμιέ

Τις περισσότερες φορές, ήταν εκείνοι οι δευτεραγωνιστές...
spot_imgspot_img
Κατηγορία:

Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται 1953-1954

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1953
Κυκλοφορία: 01 Ιανουαρίου 1953
Διάρκεια: 78' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λαζαρίδης
Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης
Συγγραφέας: Γιώργος Λαζαρίδης
Φωτογραφία: Κώστας Θεοδωρίδης
Μουσική συνθεση: Αργύρης Κουνάδης
Εταιρία παραγωγης: Ανζερβός
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: Νάσος Πατέτσος, Ζωζώ Σαπουντζάκη
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Πέτρος Κυριακός, Σάσα Ντάριο, Γιώργος Καμπανέλλης, Γκέλυ Μαυροπούλου, Νίκος Ματθαίος, Νανά Παπαδοπούλου, Αλέκος Αναστασιάδης, Δημήτρης Αβιάτης, Αλέκος Πομώνης, Κώστας Παπακωνσταντίνου , Κώστας Βουτσάς, Ζωζώ Σαπουντζάκη

Η ταινία, “Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται” προβλήθηκε τη σαιζόν 1953-1954 και έκοψε 32.972 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 21 ταινίες.Την ταινία αυτή είχε αρχίσει να σκηνοθετεί ο Νίκος Τσιφόρος αλλά την ολοκλήρωσε ο σεναριογράφος της Γιώργος Λαζαρίδης.Το 1977, ο Γιάννης Δαλιανίδης γυρίζει το ίδιο θεατρικό έργο σε ταινία με τον τίτλο “Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται” με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο στο πρωταγωνιστικό ρόλο.

-Στο θέατρο, τον κεντρικό ρόλο είχε ερμηνεύσει πρώτος, το 1935, ο Βασίλης Λογοθετίδης, και δεύτερος, το 1939, ο Χριστόφορος Νέζερ.

mpampas ekpaidevetai 1

Κώστας Βουτσάς έχει μια πρώτη στιγμιαία επαφή με τον κινηματογράφο (μόλις είχε αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή), αν και θα περάσουν ακόμα 5 χρόνια για να κάνει επίσημα το ντεμπούτο του. Ντεμπούτο κάνει και η Γκέλυ Μαυροπούλου.

-Αρκετά πριν ξεκινήσει την καριέρα του, ο Σπύρος Φωκάς είναι ο σχεδιαστής των τίτλων έναρξης.

Ζωζώ Σαπουντζάκη κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε μεγάλη οθόνη ερμηνεύοντας το Τηλεφώνησε μου. Ο δε Νάσος Πατέτσος κάνει αντίστοιχα τη μοναδική του, με το Η Σάμπα της Χαράς. Αμφότερα είναι συνθέσεις του Ιωσήφ Ριτσιάρδη, σε στοίχους του Γιώργου Λαζαρίδη.

-Ο Αργύρης Κουνάδης είναι ο μαέστρος και επιμελητής της συμφωνικής ορχήστρας, με μουσική που δεν γράφτηκε για την ταινία.

Περίληψη της ταινίας, “Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται”

Ένας χήρος (Πέτρος Κυριακός) ιδιοκτήτης ταβέρνας προσπαθεί να αναμορφωθεί για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της αριστοκρατικής οικογένειας από την οποία κατάγεται η γυναίκα (Σάσα Ντάριο) του γιου του (Γιώργος Καμπανέλλης). Ο ταβερνιάρης, όμως, θα αλλάξει τους ρόλους και θα είναι εκείνος που θα δώσει μαθήματα στους άλλους.

Στην ίδια κατηγορια

Τρελλός είμαι ότι θέλω κάνω 1984-1985

Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1984-1985 και έκοψε 212.867 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση...

Ο γεροντοκόρος 1966-1967

Η ταινία, "Ο γεροντοκόρος" προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 340.868 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Διακοπές στο Βιετνάμ 1970-1971

Η ταινία, "Διακοπές στο Βιετνάμ" προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 276.348 εισιτήρια. Ήρθε...

Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο 1956-1957

Η ταινία, "Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1956-1957 και έκοψε 113.641 εισιτήρια....

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία