Όταν αποφάσισαν να γυρίσουν ταινία με δικά τους χρήματα

46350008
46350008
Advertisement

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα παρασκήνια «κρύβει» η ελληνική ταινία με τίτλο «Η νύφη το σκασε», που προβλήθηκε το 1962, με πρωταγωνίστρια την Τζένη Καρέζη, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου.

Advertisement

Εκείνη τη χρονιά, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, η Καρέζη και ο Σακελλάριος ήταν εκτός Φίνος Φιλμ και αποφάσισαν να γυρίσουν αυτή την ταινία με δικά τους χρήματα.

Κατά τη διάρκεια όμως των γυρισμάτων οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν και ο Φίνος μπήκε στην παραγωγή ως επίσημος συμπαραγωγός και διανομέας της.

Η νύφη το σκασε
Σκηνή από την ταινία, “Η νύφη το σκασε”.

Μάλιστα με αυτή την αφορμή, η Καρέζη ξαναγύρισε στη Φίνος Φιλμ.

Εκτός των άλλων, στην ταινία εμφανίζεται σε μεγάλη πλέον ηλικία ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής επιθεώρησης όλων των εποχών, ο Πέτρος Κυριακός, ο θρυλικός “Πετράν”.

Μαζί με την Καρέζη και τον Κυριακό, στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Βέγγος, Νίκος Ρίζος, Κούλης Στολίγκας, Πάρις Αλεξάντερ, Γιάννης Γκιωνάκης, Γιάννης Μαλούχος, Αλέκος Τζανετάκος κ.α. Σύμφωνα με το σενάριο, μια κοπέλα το σκάει ντυμένη νύφη και πάει να βρει τον αγαπημένο της, ο οποίος είναι φαντάρος. Από την άλλη, κι εκείνος το σκάει από το στρατόπεδο και τρέχει να βρει την αγαπημένη του για να προλάβει τον γάμο.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας έρχονται πολλές φορές κοντά στο να συναντηθούν, ωστόσο την τελευταία στιγμή κάτι συμβαίνει κι αυτό δεν γίνεται. Εξαιρετικός στο ρόλο του -και εδώ-, ο Θανάσης Βέγγος, στο ρόλο του πλανόδιου εμπόρου ρούχων, που χωρίς να το θέλει μπλέκεται στην υπόθεση, προκαλώντας άφθονες κωμικές καταστάσεις.

Η μουσική ήταν του Μίμη Πλέσσα.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου του 1962, έκοψε 35.677 εισιτήρια και ήρθε στην 19η θέση ανάμεσα σε 82 ταινίες.

To 2009 ήταν υποψήφια για remake από μεγάλη εταιρεία παραγωγής, η οποία όμως δεν προχώρησε, όπως μας πληροφορεί η Φίνος Φιλμ.

Προηγούμενο άρθροΌταν τρεις κορυφαίες εταιρείες συμπράττουν
Επόμενο άρθροΓια ποιον λόγο δεν πήγε καλά εισπρακτικά Ο ανήφορος