23.8 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΒασίλης Τσάγκλος 1939-2017

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Τσάγκλος 1939-2017

- Advertisement -

Ο Βασίλης Τσάγκλος γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου 1939. Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 1989 με την προτροπή και καθοδήγηση του καταξιωμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη Βασίλη Τσάγκλου.

Ο Βασίλης Τσάγκλος  δημιούργησε τον πρώτο πυρήνα του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ., δίδαξε, σκηνοθέτησε και έβαλε το θεμέλιο λίθο για την σύσταση του ως νομικό πρόσωπο και μέχρι σήμερα είναι συμπαραστάτης σε κάθε θεατρική απόπειρα της ομάδας.

tsagklos

Το πρώτο έργο που ανέβασε η ομάδα ενηλίκων ήταν, “Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ” του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσάγκλου.

Προς τιμή του, το θερινό θέατρο του Δημοτικού θεάτρου φέρει την επωνυμία ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΓΚΛΟΣ.-Σε σκηνοθεσία δική του στο ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ ανέβηκαν τα έργα :

Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ του Ιάκωβου Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσάγκλου.
-ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ του Μανώλη Κορρέ σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσάγκλου.
-ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ του Max Mills σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσάγκλου.
-ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ του Δημήτρη Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσάγκλου.

Ο Βασίλης Τσάγκλος απεβίωσεσε σε ηλικία 78 ετών στις 17 Φεβρουαρίου του 2017.

Βασίλης Τσάγκλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο 
1970Η ανταρσία των 10
1970Ο Αστραπόγιαννος 
1971Εσχάτη προδοσία 
1971Ο αρχιψεύταρος 
1971Ο παραγυιός μου ο ραλλίστας 
1972Εχθρός ενός λαού 
1972Μέρες του ’36
1972Οι απάνθρωποι 
1975Ο θίασος 
1977Η σκοτεινή καταγραφή μιας ηλιογραφίας 
1977Οι κυνηγοί 
19781922
1978Η Ηλικία της Θάλασσας 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1982Άγγελος 
1982Άρπα Colla 
1982Και ο πρώτος ματάκιας 
1982Ρεπό 
1983Ο άνθρωπος που το ‘παιζε πολύ 
1984Αδέξιος εραστής 
1984Εδώ είναι Βαλκάνια! 
1984Η κάθοδος των 9
1984Ταξίδι στα Κύθηρα 
1985Αγόρια στην πορνεία 
1985Πήρες πτυχίο; 
1986Εν Πλω 
1986Ο τρελλοπαλιάτσος 
1986Το φονικό 
1987Made in Greece 
1987Παλικάρι στα θρανία 
1987Παντρεύω τον Παππού μου! 
1988Και δειλός και τολμηρός 
1988Εδήλωσα τρελλός δεν πάω στο στρατό 
1989Νύχτες της Ομόνοιας 
1989Ένας ώριμος παιχνιδιάρης 
1989Η αγάπη που δε γνώρισε σύνορα 
1989Η μάνα της φόνισσας 
1989Ο καπετάνιος και η χορεύτρια 
1989Περιμένοντας το αύριο 
1989Το μινόρε μιας καρδιάς: Ανάμεσα σε δυο γυναίκες 
1989Το μινόρε μιας καρδιάς: Θύελλα παθών 
1989Το μινόρε μιας καρδιάς: Πικρή ζωή 
1990Η καρδιά του πατέρα 
1995Το φτερό της μύγας 
1996Με τον Ορφέα τον Αύγουστο 
1997Μιρουπάφσιμ 
1997Μπίζνες στα Βαλκάνια 
1998Οι Φωτογράφοι 
1998Τα Ρόδινα Ακρογιάλια 
2001Το παιχνίδι της σκιάς 
2006Uranya 
2006Ο Γιος του Φύλακα 
2009Καντίνα 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Δημητράτος 1942-2013

Ο Νίκος Δημητράτος ήταν Έλληνας τραγουδιστής και ηθοποιός, με σπουδαία φωνητικά και υποκριτικά προσόντα. Στο τραγούδι έγινε γνωστός από την πολυετή συνεργασία του με...

Ανδρέας Βεντουράτος 1921-

Ο Ανδρέας Βεντουράτος ήταν ηθοποιός, σκηνοθέτης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας από τη Σμύρνη όπου γεννήθηκε το 1921.Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δραματική τέχνη...

Χρόνης Εξαρχάκος 1932-1984

Ο Χρόνης Εξαρχάκος ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους. Είχε μπριόζικο στυλ, έδινε τέμπο στο ρόλο του...

Τελευταίες αναρτήσεις