Τρία χρόνια χωρίς την Ζωή Λάσκαρη

laskari zoi
laskari zoi
Advertisement

Ζωή Λάσκαρη

Όταν το 1961 η Αλίκη Βουγουκλάκη απέρριψε τον ρόλο της Ρέας στο κοινωνικό δράμα του Γιάννη Δαλιανίδη “Κατήφορος” ο Φιλ. Φίνος του πρότεινε την νεαρή τότε Ζωή Κουρούκλη που δύο χρόνια πριν είχε εκλεγεί Σταρ Ελλάς.
Εκείνη μόλις διάβασε το σενάριο δέχτηκε αμέσως και λίγους μήνες το όνομα της άλλαξε και ξεκίνησε μια τεράστια για την 17χρονη Ζωή Λάσκαρη.
Έκτοτε υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με την Φίνος Φιλμ και πρωταγωνίστησε σε άλλες 21 ταινίες που σημείωσαν τεράστια εμπορική και εισπρακτική επιτυχία ενώ η ίδια αγαπήθηκε από το κοινό και έγινε μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς της εποχής.
Δεν έφυγε ποτέ από την Φίνος Φιλμ παρά τις δελεαστικές προτάσεις που είχε από άλλες ανταγωνιστικές κινηματογραφικές εταιρίες.
Πρώτες σε εισιτήρια ταινίες που πρωταγωνίστησε ήταν οι εξής:

Advertisement

Κατήφορος 161.331
Μερικοί
το προτιμούν κρύο 212.247
Κορίτσια για φίλημ
α 619.236

Συνεργάστηκε με με αρκετούς ηθοποιούς όπως την Ρένα Βλαχοπούλου, την Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Νίκο Κούρκουλο, τον Φαίδωνα Γεωργίτση, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Μάνο Κατράκη και πολλούς άλλους.
Στην ερώτηση για το ποιά ήταν η αγαπημένη της ταινία από όλες όσες γύρισε έδινε πάντα την ίδια απάντηση, “Η ιστορία μιας ζωής” του 1965.
Έπαιξε σχέδον όλα τα είδη από κωμωδία μέχρι δράμα κι από κοινωνικά μέχρι μιούζικαλ. Επίσης η ίδια θεωρούσε οι ασπρόμαυρες ταινίες ήταν πολύ καλύτερες από τις έγχρωμες.

Ύστερα από την πτώση του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου γύρισε άλλη μια ταινία το 1980 ενώ τα πρωταγωνίστησε και σε τρείς βιντεοταινίες με πιο γνωστή το κοινωνική περιπέτεια, “Η γυναίκα της διπλανής σελίδας” που ήταν σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νίκου Φώσκολου.

Το 2015 πραγματοποίησε και μια μικρή συμμετοχή στην ταινία του “The Republic” που ήταν και η τελευταία της εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη που την λάτρεψε και την έκανε μια από τις πιο αγαπητές σταρ της Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΦίνος Φιλμ (Finos Film) 1942
Επόμενο άρθροΖωή Λάσκαρη 1940-2017