Πέντε αποκαλύψεις για την ταινία Θανασάκης ο Πολιτευόμενος

thanasakis o politevoumenos
thanasakis o politevoumenos
Advertisement

Ο Θανασάκης ο πολιτευόμενος είναι τίτλος ταινίας κοινωνικής σάτιρας ηθών ελληνικής παραγωγής του 1954 με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Βύρωνα Πάλλη, Άννα Συνοδινού κ.ά.

Advertisement
Πέντε αποκαλύψεις για την ταινία Θανασάκης ο Πολιτευόμενος
Ο Ντίνος Ηλιόπουλος και η Κάκια Παναγιώτου στην ταινία,
Θανασάκης ο πολιτευόμενος.

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε πέντε άγνωστες πτυχές της ταινίας, “Θανασάκης ο πολιτευόμενος” και μας τις αποκαλύπτει…

1ον. Είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία που σατιρίζει τους υποψήφιους πολιτικούς σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι πολιτικοί της εποχής είχαν δυσαρεστηθεί.

2ον. Πρώτη εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη για τις Άννα Συνοδινού, Κάκια Παναγιώτου και Δέσπω Διαμαντίδου.
Η τελευταία μάλιστα σε έναν ρόλο εντελώς διαφορετικό από αυτούς που ερμήνευσε στην μετέπειτα πορεία της στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

3ον. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Μιχάλης Γαζιάδης που ως σκηνοθέτης έχει υπογράψει και τρείς ταινίες με πιο γνωστή την κωμωδία, “Διαγωγή μηδέν” με την Έλλη Λαμπέτη στην παρθενική της εμφάνιση στο σινεμά.

4ον. Λόγω του μεγάλου κόστους την παραγωγή ανέλαβαν δύο κινηματογραφικές εταιρείες η Σπέντζος Φιλμ που είχε στο ενεργητικό της άλλες 10 ταινίες και η Γκλόρια Φιλμ με μόνο μια ταινία στο βιογραφικό της. Ακολούθησαν άλλες δύο 20 χρόνια μετά.

5ον. Ο ρόλος του Μελέτη ήταν από τους πιο αγαπημένους του Ντίνου Ηλιόπουλου. Κι αυτό γιατί τόνωσε την καριέρα του στον κινηματογράφο που είχε πάρει την κατιούσα λόγω συνεχόμενων αποτυχιών. Είχε μάλιστα θεωρηθεί αντιεμπορικός από πολλούς. Κάτι που ευτυχώς άλλαξε τα επόμενα χρόνια.

Προηγούμενο άρθροΚάκια Ιγερινού
Επόμενο άρθροΈξι αποκαλύψεις για την ταινία Τα τέσσερα σκαλοπάτια
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.