Όταν ο ρόλος της Πάστα Φλώρα είχε προταθεί στην Ρένα Βλαχοπούλου

Advertisement

Η Μαίρη Αρώνη ήταν η ηθοποιός που αναμφίβολα άφησε το δικό της, ξεχωριστό στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο, παρά το γεγονός ότι πρωταγωνίστησε σε πολύ λίγες ταινίες. Ποιος θα ξεχάσει την ανεπανάληπτη ερμηνεία της στην ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια», το 1965, ως Πάστα Φλώρα;

Advertisement

Απίστευτες ατάκες («Στέλιο ήρθες;», «Στέλιο πρέπει να κλάψω;»), σκηνές που έβγαζαν αβίαστο γέλιο, λογοπαίγνια που άφησαν εποχή, με το αβαντάρισμα βέβαια κορυφαίων ηθοποιών, όπως του μοναδικού Διονύση Παπαγιαννόπουλου (στο ρόλο του συζύγου της, Στέλιου), της Τζένης Καρέζη και του Αλέκου Αλεξανδράκη.

Η Μαίρη Αρώνη έκανε μια μεγάλη καριέρα στο Εθνικό Θέατρο και ο κινηματογράφος ποτέ δεν ήταν στις προτεραιότητές της. Αυτό ωστόσο που δεν είναι γνωστό όσον αφορά στην συγκεκριμένη ταινία, είναι το γεγονός ότι ο ρόλος της Πάστα Φλώρα είχε προταθεί αρχικά στην Ρένα Βλαχοπούλου, η οποία όμως τον αρνήθηκε διότι όπως είχε πει, προτιμούσε να παίζει τις γεροντοκόρες και τις θείες, παρά τις μαμάδες.

Η ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια» εμπλουτίζεται με πολλή χορευτική μουσική, την οποία είχε γράψει ο Μίμης Πλέσσας και αφορούσε ρυθμούς πόλκα, μπόσα νόβα, τσάρλεστον και τουίστ, αναδεικνύοντας το απίστευο ταλέντο του κορυφαίου έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Στα αξιοσημείωτα της ταινίας είναι το γεγονός ότι στο τέλος της εμφανίζεται ο Γιάννης Βογιατζής, ο οποίος τραγουδάει την «Πρώτη μας νύχτα» στα ιταλικά, αφήνοντας –για άλλη μια φορά – εξαιρετικές εντυπώσεις για την υπέροχη φωνή και την αισθαντική ερμηνεία του. Το σενάριο της εξαιρετικής αυτής κωμωδίας ήταν του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβιου Βασιλειάδη.

Προηγούμενο άρθροΟ μοναδικός δραματικός ρόλος της Μάρθας Καραγιάννη
Επόμενο άρθροΠαραγωγοί εγκατέλειπαν την Αθήνα ως μέρος γυρισμάτων