Έγιναν γνωστοί σε ρόλους κακών και μοχθηρών ανθρώπων, αν και στην πραγματική τους ζωή ήταν άνθρωποι καλοσυνάτοι και με ήθος. Το iart σας παρουσιάζει τους διασημότερους «κακούς» του ελληνικού σινεμά.
Σπύρος Καλογήρου: Ταυτίστηκε με ρόλους κακού στον ελληνικό κινηματογράφο, αν και ήταν από τους πιο καλούς και γλυκούς ανθρώπους του χώρου. Γιαμούρης στον «Αστραπόγιαννο», Αντώνης Βουρνάς στη «Μαρία της σιωπής», Σωτήρης Γαρμπής στη «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», Αρμάγος στη «Στεφανία», Γιακουμής στη «Μανταλένα», Μαύρος στη «Λόλα», είναι οι χαρακτηριστικοί ρόλοι κακού που έπαιξε στον κινηματογράφο. Και βέβαια από το στόμα του ακούγεται η ιστορική ατάκα «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»…
Αρτέμης Μάτσας: Έχει παίξει τον κακό και τον μοχθηρό στη μεγάλη οθόνη ουκ ολίγες φορές. Μοχθηρός, κακός, μαυραγορίτης, σπιούνος και συνεργάτης των Γερμανών. Το εκπληκτικό είναι πως στην πραγματική του ζωή οι γερμανοί συνέλαβαν τον πατέρα του, τον οδήγησαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και δεν τον είδε ποτέ ξανά!!!
Δήμος Σταρένιος: Ακόμη ένας ηθοποιός ο οποίος ταυτίστηκε με ρόλους κακού και ειδικά με αυτόν του καταδότη των γερμανών. Η φράση του είναι «φίλοι μας οι γερμανοί» έμεινε στην ιστορία. Στην πραγματική του ζωή ήταν κομουνιστής και συμπαθούσε όλα τα αριστερά κόμματα!!!
Ανέστης Βλάχος: Ακόμη ένας κακός του ελληνικού σινεμά, που στην πραγματικότητα ήταν ένας γλυκός και ήσυχος άνθρωπος. Νταής, σκληρός και άνθρωπος της νύχτας στο κινηματογραφικό πανί. Συγκλονιστικός στις ταινίες «φόβος» και «πόθοι στον καταραμένο βάλτο».
Νίκος Τσαχιρίδης: Διακρίθηκε σε ρόλους νταή, κακού και άνθρωπου του περιθωρίου στις ελληνικές ταινίες από την δεκαετία του 60 μέχρι και τις «φυλακές ανηλίκων» στα μέσα τη δεκαετίας του 80.
Γιώργος Φούντας: Ο «μάγκας» του ελληνικού κινηματογράφου έπαιξε άπειρους ρόλους κακών αν και ήταν από τους πιο γλυκούς και αγαθούς ανθρώπους του χώρου. Αξεπέραστος στη «Στέλλα» και στα «Κόκκινα φανάρια».
Δημήτρης Μπισλάνης: Έφυγε μόλις στα 44 χρόνια του, αλλά έμεινε ως ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς «κακούς» και «σκληρούς» του ελληνικού σινεμά.
Χρήστος Τσαγανέας: Μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Στο μεγάλο πανί οι ρόλοι τους ήταν συνήθως του κακού, πλούσιου και υπερόπτη λόγω της αριστοκρατικής του εμφάνισης. Εκπληκτικός στον ρόλο του διευθυντή της τράπεζας στο «Μια ζωή την έχουμε»
Τασσώ Καββαδία: Η πιο χαρακτηριστική κακιά του ελληνικού κινηματογράφου ήταν στην πραγματική της ζωή ένας πράος και γαλήνιος άνθρωπος. Στο πανί μεταμορφωνόταν όμως στην χειρότερη γυναίκα που έκανε τη ζωή μαρτύριο στους γύρω της. Μνημείο η ερμηνεία της στην «Στεφανία».
Δέσπω Διαμαντίδου: Ακόμη μια «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου, δίνει ρέστα με την ερμηνεία της ως επιστάτρια στη «Στεφανία». Διακρίθηκε σε τέτοιους ρόλους και θεωρείται από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της.
Κατερίνα Χέλμη: Έγινε γνωστή ως η αντίληζος που έκανε δύσκολη τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην «Αγάπη μας»
Γράφει ο Σπύρος Πλουμίδης