Κρυστάλλω

Παραγωγής: Κρόνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1959
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Ανδρέας Αναστασάτος
Συγγραφέας: Νίκος Φώσκολος
Σεναρίο: Νίκος Φώσκολος

Βουκολική
1959

Ηθοποιοί: Αντιγόνη Βαλάκου, Στέφανος Στρατηγός, Κώστας Κακκαβάς, Ανέστης Βλάχος, Λάκης Σκέλλας, Εύα Ευαγγελίδου, Αλέκα Στρατηγού, Δέσποινα Νικολαϊδου, Καίτη Χρονοπούλου, Χριστόφορος Νέζερ , Κώστας Χατζηχρήστος, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Στάθης Χατζηπαυλής, Γιώργος Οικονομίδης, Σταύρος Κλεώπας, Θόδωρος Κεφαλόπουλος, Σύλβιος Λαχανάς, Νίκος Τσαχιρίδης, Γιώργος Βογιατζής

Περίληψη: Ένας πλούσιος κι αδίστακτος τσέλιγκας, ο Κίτσος Μαυρομήτσος, καταδυναστεύει μια ολόκληρη περιοχή και με τα λεφτά του εξαγοράζει ανθρώπους και συνειδήσεις. Νιώθει παντοδύναμος, αλλά ένας φτωχός νέος, ο Λάμπρος, που είναι ερωτευμένος με την όμορφη Κρυστάλλω, ορθώνει το ανάστημά του και διεκδικεί τα αυτονόητα. Ο Κίτσος ζητάει την Κρυστάλλω απ’ τον πατέρα της, τον μπαρμπα-Χρόνη, ο οποίος δέχεται να τον κάνει γαμπρό του, αλλά αγνοεί το γεγονός ότι η κόρη του αγαπάει τον Λάμπρο. Στη συνέχεια, ο Κίτσος σκοτώνει τον μπαρμπα-Χρόνη και φορτώνει το φόνο στον Λάμπρο. Όσο ο Λάμπρος σαπίζει στις φυλακές, ο Κίτσος βρίσκει την ευκαιρία να παντρευτεί την Κρυστάλλω. Όμως ο Λάμπρος δραπετεύει απ’ τη φυλακή και γυρίζοντας στο χωριό, αποκαλύπτει την αλήθεια. Ο Κίτσος βρίσκει την τιμωρία που του άξιζε, καθώς σκοτώνεται κατά τύχη απ’ τα χέρια του ίδιου του αδελφού του.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 49.886 εισιτήρια. Ήρθε στην 15η θέση σε 52 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Κρυστάλλω
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΤο φιντανάκι
Επόμενο άρθροΟ Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός

Similar Articles

Comments