Η βίλα της οδού Γούναρη στην Κηφισιά το σπίτι της Φίνος

βίλα
Advertisement

Σήμερα ξέρουμε πια την βίλα της Φίνος Φιλμ όπου “έζησε” η Αλίκη Βουγιουκλάκη για δύο ταινίες σταθμούς!

Advertisement

Τα τοπία του Ελληνικού κινηματογράφου διατηρούν τη φρεσκάδα τους μέσα από τις χιλιοπαιγμένες κλασικές ταινίες του παλιού καλού καιρού. Τα σφριγηλά πρόσωπα των πρωταγωνιστών, με τις αβίαστες και ανεξίτηλες ατάκες τους, συντροφεύουν μέχρι σήμερα τις πιο εκλεκτές ώρες της τηλεθέασης των Ελλήνων.

vila kifisia

Παρακολουθούμε σαν υπνωτισμένοι τα ασπρόμαυρα κινηματογραφικά ενσταντανέ χωρίς να αναρωτιόμαστε σε ποιους δρόμους και σε ποια σπίτια ζουν και κινούνται οι ήρωες της Φίνος και του Σακελάριου, η Αλίκη, ο Δημήτρης και όλοι οι άλλοι σταρ στο πανί της φαντασίας μας. Δύο κοσμαγάπητες κωμωδίες, η “Αλίκη στο Ναυτικό” και το “Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο” ξεκινούσαν από μια βίλα στην οδό Γούναρη 16, στην Κηφισιά που έχει ανακηρυχτεί σε “βίλα της Φίνος Φιλμ“.

Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, να χάθηκαν τα αστραφτερά πρόσωπα των ηθοποιών που τις “κατοίκησαν” στα γυρίσματα αλλά τα σπίτια ή τουλάχιστον σπίτια σαν την βίλα της οδού Γούναρη, γερνάνε και πεθαίνουν πολύ πιο αργά από τους ανθρώπους, ακόμα και αν αυτοί είναι ημίθεοι του σινεμά.

Έτσι η βίλα της οδού Γούναρη στην Κηφισιά κρατά ακόμα κάτι από εκείνη την Ελλάδα της αθωότητας που ξεκινούσε κάθε πρωί με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τη Δέσπω Διαμαντίδου και την Αλίκη Βουγιουκλάκη για τη φανταστική καθημερινότητα του σινεμά.

Προηγούμενο άρθροΟ μπακαλόγατος 1968-1969
Επόμενο άρθροΒίλα Καζούλη: Η βίλα που γυρίστηκε η ταινία, Υπολοχαγός Νατάσσα