Η τραγική ιστορία του Αλέξη Γκόλφη που υποδύθηκε το Χριστό

gkolf4
gkolf4
Advertisement

Ο Αλέξης Γκόλφης ή αλλιώς Αλέξης Γκολφινόπουλος, υπήρξε ο μοναδικός Έλληνας ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Χριστό και δεν κατάφερε ποτέ να ξεφύγει από το ρόλο που τον στιγμάτισε.

Advertisement
Η τραγική ιστορία του Αλέξη Γκόλφη που υποδύθηκε το Χριστό
Ο Αλέξης Γκόλφης.

Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1948. Ξεκίνησε το 1973 να παίζει μικρούς ρόλους στην τηλεόραση με την καθοδήγηση του Βασίλη Γεωργιάδη.

Το 1975 υποδύθηκε τον Μανωλιό-Χριστό στην επιτυχημένη σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και η ζωή του άλλαξε σε μια νύχτα.

Η σειρά προβλήθηκε το 1975- 1976. Η σκηνοθεσία ήταν του Βασίλη Γεωργιάδη και πρωταγωνιστούσαν οι Αλέξης Γκόλφης, Κάτια Δανδουλάκη, Λυκούργος Καλλέργης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιώργος Φούντας, Γεωργία Βασιλειάδου και πολλοί άλλοι.

Όλη η Ελλάδα τον κάνει είδωλο, τον προσκυνούν του φιλούν τα χέρια και τα πόδια. Παίρνει χιλιάδες γράμματα λατρείας για το πρόσωπο του, αλλά και συμπάθειας για την εξέλιξη της σειράς, όπως τον αφορισμό που δέχεται από τον παπά-Γρηγόρη (Λυκούργο Καλλέργη). 

Ο ρόλος αυτός τον σημάδεψε και τον ακολούθησε σε όλη τη ζωή του. Ταυτίστηκε μαζί του. Χάθηκε μεταξύ ρόλου και πραγματικότητας.

Έμπλεξε με ναρκωτικά και ζούσε σαν ρακοσυλλέκτης. Eφυγε το 2007 άστεγος και μόνος σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κάπου στην πλατεία Κολιάτσου. Για 2 μήνες έμεινε στο νεκροτομείο μια και κανείς δεν τον είχε αναζητήσει. Η κηδεία του έγινε με δαπάνη της ΕΡΤ.

Προηγούμενο άρθροΗ ιστορία του σπιτιού που έζησε η μεγαλύτερη Ελληνίδα σταρ
Επόμενο άρθροΟι λόγοι για την κάμψη του ελληνικού κινηματογράφου τη δεκαετία του 80