Η σπάνια φωτογραφία της Αλίκης με τον Φίνο

σπάνια φωτογραφία
Advertisement

Δεν νοείται σήμερα Φίνος Φιλμ χωρίς Αλίκη Βουγιουκλάκη και Αλίκη Βουγιουκλάκη χωρίς την Φίνος Φιλμ.

Advertisement

Παρόλο που η Αλίκη για τρία χρόνια μεταπήδησε στην κινηματογραφική εταιρία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος, όταν ήρθε σε κόντρα με τον Φίνο που τον θεωρούσε πατέρα της.

Τις μεγαλύτερες επιτυχίες της η Αλίκη τις έκανε στο πλευρό του Φίνου, “Χτυποκάρδια στο θρανίο”, “Το κλωτσοσκούφι”, Το ξύλο βγήκε απ΄τον παράδεισο”, “Μανταλένα”, Η Αλίκη στο ναυτικό” και τόσες άλλες δημιουργήθηκαν χάρη στην Αλίκη αλλά και στο Φίνο που της έδινε γη και ύδωρ.

Μάλιστα ο Φίνος είχε πει στον Μάρκο Ζέρβα, διευθυντή της Φίνος Φιλμ “Δώσε στην Αλίκη ότι θέλει”. Και τα έδινε, γιατί η Αλίκη έκοβε εισιτήρια.

Το 1968, ήρθαν σε ρήξη Φίνος και Αλίκη και εκείνη μεταπήδησε στον Καραγιάννη – Καρατζόπουλο. Και το μετάνιωσαν και οι δύο.

Όταν ξανασυνεργάστηκαν η Αλίκη έμεινε πιστή δίπλα στον μέντορά της, μέχρι το τέλος του κινηματογράφου. Οι κοινές φωτογραφίες του ιδιοκτήτη της μεγάλης κινηματογραφικής εταιρίας με την Αλίκη είναι από σπάνιες, έως ανύπαρκτες.

Η σπάνια φωτογραφία που παρουσιάζει το RespectNews.gr είναι από την εποχή που η Αλίκη μεσουρανούσε στην Φίνος Φίλμ και φώναζε τον Φιλοποίμενα Φίνο ως “πατέρα” της!

aliki finos
Προηγούμενο άρθροΣίδερα μασάει ο Κουταλιανός
Επόμενο άρθροΠαπαμιχαήλ – Βουγιουκλάκη: Το αδημοσίευτο βίντεο από τον γάμο τους