Η Μαρίκα Κρεβατά και ο κρυφός δεσμός της

Μαρίκα Κρεβατά
Advertisement

Η Μαρίκα Κρεβατά ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στο θέατρο από πολύ μικρή ηλικία.

Advertisement

Έπαιζε παιδικούς ρόλους και ακολουθούσε τους θιάσους σε περιοδείες. Ήταν ένας τρόπος να ξεφεύγει από τη δύσκολη καθημερινότητά και να εξασφαλίζει ένα πιάτο φαγητό. Όταν ήταν μωρό, έχασε τον πατέρα και την αδελφή της και έμεινε μόνη με τη μητέρα της, που αντιμετώπιζε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Μαρίκα Κρεβατά
Η Μαρίκα Κρεβατά.

Η ένταξή της στον κόσμο του θεάτρου, από τόσο μικρή ηλικία, την οδήγησε μετέπειτα στο να αναζητά συντρόφους που ασκούσαν το ίδιο επάγγελμα.

Έτσι ο πρώτος της σύζυγος Άγγελος Μαυρόπουλος ήταν ηθοποιός. Παντρεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1930, αλλά χώρισαν τρεις μήνες μετά τη γέννηση της κόρης τους. Ο λόγος δεν έγινε ποτέ γνωστός καθώς η ηθοποιός προστάτευε την προσωπική της ζωή.

Γι’ αυτό όταν δημιούργησε δεσμό με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Γαβριηλίδη, δεν το είπε σε κανέναν.

Γνωρίστηκαν στο θίασο οπερέτας του Παρασκευά Οικονόμου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε μετά από πολλά χρόνια σχέσης παρόλο που ο Οικονόμου ήταν ερωτευμένος με την ηθοποιό και η μητέρα της τον ήθελε για γαμπρό πιστεύοντας ότι θα τη βοηθήσει στην καριέρα της, η ίδια δεν τον είδε ερωτικά και σχετίστηκε με τον Γαβριηλίδη.

Ο δεσμός τους έμεινε κρυφός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Κρεβατά αποφάσισε να κοινοποιήσει τη σχέση της όταν η κόρη της είχε παντρευτεί και είχε φύγει από το σπίτι και η μητέρα της ήταν αρκετά ηλικιωμένη ώστε να παρμβείνει στα προσωπικά της, όπως συνήθιζε.

Οι δυο τους έκαναν και πολλές κοινές εμφανίσεις στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο Γιώργος Γαβριηλίδης αποδείχτηκε πως ήταν ο άντρας της ζωής της. ‘Εμειναν μαζί μέχρι το τέλος του ταλαντούχου ηθοποιού.

Ο Γιώργος Γαβριηλίδης έφυγε από τη ζωή του 1980. Η Μαρίκα Κρεβατά το τελευταίο διάστημα της ζωής της έπασχε από γεροντική άνοια. Η κόρη της θυμάται με συγκίνηση τη μάνα της, άρρωστη πια, να αναζητά τον αγαπημένο της…

Τον συνάντησε το Σεπτέμβρη του 1994, όταν έφυγε και αυτή, για το σανίδι του παραδείσου…

Προηγούμενο άρθρο10 πράγματα για την Κατίνα Παξινού
Επόμενο άρθροΗ Μάρω Κοντού και η σχέση της με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα