Η εξομολόγηση της Καίτη Φίνου

polyxkai 2
polyxkai 2
Advertisement

Μια γλυκιά παρουσία, και ένα μεγάλο ταλέντο, η Καίτη Φίνου, έτσι όπως προβλεπόταν και από το στερέωμα, την ώρα που γεννήθηκε.

Advertisement

Μια παρουσία που μόνο προσέφερε, αι ίσως και να της χρωστάει ηζωή λίγη αναγνώριση παραπάνω.

Ο κόσμος την αγάπησε φυσικά όπως της άξιζε και της αξίζει. Όμως, μιας και το μεγάλο της ταλέντοδεν έχει ακόμα, όπως η ίδια λέει, και όπως καταλαβαίνουμε, δικαιωθεί, θα ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι να την δούμε, σε ρόλους που να περικλείουν την ωριμότητα και την εμπειρία της.

Η Καίτη Φίνου υπήρξε μία από τις πιο θελκτικές παρουσίες της οθόνης και του θεάτρου. Η στέρεη αι γήινη παρουσία της, πάντα έχει ωστόσο και κάτι το πολύ φλογερό, όπως και το ταπεραμέντο της. Λογικό. Είναι Αιγόκερως με ωροσκόπο Τοξότη.

Γενικά ο γενέθλιος χάρτης της παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, και χαιρόμαστε πολύ που είδαμε ότι το καλλιτεχνικό της πεπρωμένο δεν έχει οριστικοποιηθεί, και έχει μπροστά της τουλάχιστον μία, αν όχι περισσότερες, ευκαιρίες να καταγραφεί το μοναδικό της ταλέντο, στην πιο ώριμη εκδοχή του. Μπορούμε με πολλή ελπίδα, να περιμένουμε μια ταινία με την Καίτη Φίνου, που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της Ντάμας που είναι πλέον. Και αυτό το λέμε, διότι ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης είναι στην Παρθένο.

Και ο Βόρειος Δεσμός, είναι καρμικό θέμα, αφορά το πού τείνει η προσωπικότητα στην παρούσα φάση. Η Καίτη Φίνου, με Βόρειο Δεσμό στο καρμικό και δυνατό ζώδιο της Παρθένου, που είναι το ζώδιο της συγκομιδής, δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει την καριέρα της.

Οι μεγάλες αρετές της Καίτης Φίνου, είναι η σύνεση, η πειθαρχία, ο σεβασμός, η ωριμότητα, η υπομονή, όλα χαρακτηριστικά του Αιγόκερου, που φωτίζονται ακόμα περισσότερο από τον Ωροσκόπο της, τον Τοξότη.

Ο Αιγόκερως, είναι το πιο ώριμο από τα ζώδια της Γης. Και είναι και πάρα πολύ σημαντικό ζώδιο στην εσωτερική αστρολογία . Από τον άξονα Αιγόκερου – καρκίνου, ο άνθρωπος μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιπέτεια της ζωής, και ο Αιγόκερως είναι ο άρχοντας, κατά απόλυτο τρόπο, αυτής της πραγματικότητας. Ανήκει στα παρορμητικά ζώδια, κάτι που φαίνεται από την γεμάτη αυτοπεποίθηση, αλλά και νεανικό σφρίγος, καριέρα και πορεία της Καίτης Φίνου. Ο Κυβερνήτης του Αιγόκερου, ο Κρόνος, είναι ο Γιγάντιος Φύλακας του πλανητικού μας συστήματος, που απονέμει δικαιοσύνη . Η Καίτη Φίνου είναι από τους ανθρώπους που είναι σωστό να μην τους αδικήσει κάποιος, γιατί θα αυξήσει το καρμικό του χρέος, έστω και αν η ίδια δεν αντιληφθεί την αδικία. Ο άγρυπνος φρουρός της την προστατεύει πάντα.

Η χρονιά που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα καλή για την Καίτη Φίνου, και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο, μετά ειδικά από την σύνοδο του Κρόνου με τον ήλιο, που συμβαίνει αυτήν την στιγμή.

Εμείς να ευχηθούμε από καρδιάς τα καλύτερα σε μια γλυκύτατη παρουσία του ελληνικού θεάτρου, και να απολαύσουμε την όμορφη εξομολόγηση που παραχώρησε στο oroskopos.tv.

-Ποια εποχή του χρόνου σου αρέσει πιο πολύ και γιατί;

Κ.Φ Xειμώνας και καλοκαίρι. Κάποτε μόνο το καλοκαίρι γιατί λατρεύω τη θάλασσα, αλλά μεγαλώνοντας οι ορμόνες τρελαίνονται και ζεσταίνεσαι! Οπότε και τον χειμώνα τον λατρεύω…

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός;

Κ.Φ  Κανένας  συγκεκριμένα…Αν πάω κάπου θα ήθελα ηρεμία, θάλασσα, ησυχία και μόνη….

-Τι σου αρέσει να κάνεις τον ελεύθερό σου χρόνο; Πως είναι το 24 ωρο σου;

Κ.Φ Έχω πολύ ελεύθερο χρόνο γιατί ξέρουμε όλοι τι γίνεται πια με το θέατρο ..Μια-δύο παραστάσεις την βδομάδα για χειμώνα…και αν σταθείς τυχερός παίζεις κάπου και το καλοκαίρι…Οπότε τον ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω περισσότερο στην σελίδα που μόλις δημιούργησα. Πρέπει να έχω κάποια διαστροφή, γιατί ψάχνω να δω όπου έχει ενημέρωση….κουβεντούλα για λίγο στο διαδίκτυο(φεις,τουιτερ)με τους φίλους μου και φυσικά τώρα το καλοκαίρι μπάνια, μπάνια, μπάνια… Εκτός απ’αυτά που σου είπα υπάρχουν στιγμές φοβερής ανίας…αλλά τις παλεύω, να μην με καταβάλλουν.

-Ποια είναι τα αγαπημένα σου φαγητά και ο μεγαλύτερός σου πειρασμός;

Κ.Φ  Λατρεύω  όλα τα φαγητά(φαίνεται άλλωστε)αλλά εδώ και μια 5αετία θέλω να τρώω όλη μέρα παγωτά…

-Ποιές είναι οι αγαπημένες δουλειές του σπιτιού και ποιες σιχαίνεσαι να κάνεις;

Κ.Φ  Καμία δεν είναι αγαπημένη δουλειά στο σπίτι, απλά αναγκάζομαι να κάνω από λίγα κάθε μέρα…μην φανταστείς τρελά πράγματα…Αυτό που σιχαίνομαι είναι το σιδέρωμα…και επειδή έχω πρόβλημα με την μέση μέχρι πρότινος ερχόταν η αδελφούλα μου και το έκανε……


-Τι μουσική ακούς; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες;

Κ.Φ Δεν ακούω μουσική…χρόνια ολόκληρα μέσα σε μαγαζιά μπούχτισα! Αλλά αν αποφασίσω να πάω κάπου 2 φορές τον χρόνο βρίσκομαι σε δίλλημα, γιατί δεν έχω σε κάποιον ιδιαίτερη αδυναμία…Μ’αρέσουν όλοι ανάλογα με την ώρα και την διάθεσή μου…Φυσικά αγαπώ περισσότερο τα καλύτερα παιδιά του χώρου και ας μην έχουν μεγάλο ταλέντο.

-Ποιο είναι το πρότυπό σου;

Κ.Φ Στα νιάτα μου λάτρευα την Αλίκη, τη Λάσκαρη και  τη Μπαρντώ…Τώρα θα ήθελα να έχω τις γνώσεις και την μνήμη της Κανέλλη.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο;

Κ.Φ Το πρώτο μου παιδικό που διάβασα κάπου στα 12.Το «πόλεμος και ειρήνη»
αλλά λάτρεψα και το «Όσα παίρνει ο άνεμος»  και γενικότερα τα περισσότερα του Τένεσι Ουίλιαμς και του Νταν Μπράουν…Μ’αρέσει το μπλέξιμο μικρής πραγματικότητας με κάτι το οποίο δεν ξέρεις αν έχει μέσα αλήθεια και σε πιο σημείο φτάνει η πραγματικότητα…

-Ποια είναι τα προτερήματα και ποια τα ελαττώματά σου;

Κ.Φ Προτέρημα κι ελάττωμα είναι ο εγωισμός μου..Δεν ξέρω να τον χειριστώ σωστά..

-Τι σχέση έχεις με το χρόνο; Bλέποντας να αλλάζει το σώμα σου και το πρόσωπό σου στεναχωριέσαι ή το αποδέχεσαι σαν φυσική εξέλιξη;

Κ.Φ Με συνήθισα γεμάτη και δεν μου κάνει κάτι εντύπωση..θα προτιμούσα να ήμουν βέβαια 10 κιλάπιο αδύνατη για να ντύνομαι με ρούχα που μ’αρέσουν και δεν βρίσκω στο νούμερο μου, αλλά δεν σκάω κιόλας!…Όσο για το πρόσωπο δεν μ’ενοχλούν οι όποιες ρυτίδες αλλά ηχαλάρωση ..Δεν έχω εμμονές …στιγμές τα σκέφτομαι…

-Ποιες είναι οι μεγαλύτερες αξίες για την ζωή σου;

Κ.Φ Θα ήθελα φεύγοντας απ’αυτον τον κόσμο να έχω αφήσει κάτι…δεν το εχω καταφέρει αλλά δεν παύω και να το ψάχνω…η οικογένεια είναι απ’τις αδιαπραγμάτευτες αξίες και οιφίλοι ….

-Tι σε κάνει να γελάς;

Κ.Φ Ένας ετοιμόλογος και έξυπνος άνθρωπος, μια ταινία, η απέναντι που είναι διπλάσια από μένα και φοράει σορτσάκια…….

-Tι σε κάνει να κλαίς;

Κ.Φ Δεν έκλαιγα εύκολα, αλλά με λυπεί για το πως μεγαλώνουν οι νέοι, με τρομάζει όταν σκέφτομαι ότι μπορεί να χάσω δικό μου άνθρωπο. Τελευταία βάζω ξαφνικά τα κλάματα όταν βλέπω την κατάντια των ανθρώπων στις δύσκολες στιγμές που περνάμε(μιλώ για τους έχοντες και κατέχοντες)

-Τι σε κάνει να ντρέπεσαι;

Κ.Φ  Δεν ντρέπομαι ,απλά αισθάνομαι πολλές φορές άχρηστη στην κοινωνία, που δεν έχω την δυνατότητα να προσφέρω στους συνανθρώπους μου…

-Ποιοι είναι οι φόβοι σου;

Κ.Φ Μην πεθάνω ξαφνικά και αργήσουν να με βρουν (γελια)

-Tι δεν συγχωρείς;

Κ.Φ  Συγχωρώ τα πάντα σε ότι αφορά εμένα. Αν πειράξουν όμως δικό μου άνθρωπο δεν θα το κλείσω το στοματάκι μου

-Αν έγραφες το βιβλίο της ζωής σου, τι τίτλο θα έδινες;

Κ.Φ  «Ζωή μου.


-Yπάρχει κάτι που λείπει από την ζωή σου;

Κ.Φ Ναι κάτι πολύ απλό…Να πάω για ένα μήνα διακοπές σ’ενα ερημονήσι στην Ελλάδα και να είμαι εγώ,  ο ουρανός κι η θάλασσα

-Έχεις πραγματικούς φίλους; Τι σημαίνει για σένα η φιλία;

Κ.Φ Ναι έχω φίλους. Νομίζω ότι είσαι τυχερός άνθρωπος αν έχεις πραγματικούς φίλους στην ζωή σου.

-Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στην ζωή σου;

Κ.Φ Μεγάλο…αλλά δεν τον εννοώ απαραίτητα με άνδρα…βρίσκω κι ερωτεύομαι ένα λουλούδι, ένα τραγούδι, τον περαστικό…Έτσι φτιάχνω το δικό μου παραμύθι, για να μπορώ επιβιώσω σ’αυτη την κοινωνία

-Θα ξαναπαντρευόσουν;

Κ.Φ Ναι γιατί όχι…αν μέναμε όμως σε ξεχωριστά δωμάτια ή καλύτερα σε ξεχωριστά σπίτια(σοβαρολογώ!!!)

-Πόσες φορές αγάπησες πραγματικά;

Κ.Φ Ερωτεύθηκα πολλές φορές, παθιάστηκα, αλλά δεν αγάπησα.

-Πως σε επηρέασε η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας; Έχεις ανασφάλειες;

Κ.Φ Τώρα καμία. Την κρίση την βίωσα στην ζωή μου πολλά χρόνια πριν,  οπότε δεν μου λέει κάτι αυτό που περνάμε. Απλά καταλαβαίνω τους άλλους πως νοιώθουν.Χρειάζεται πολλή δύναμη να το ξεπεράσουν!

-Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια;

Κ.Φ Σταματησα να κάνω σχέδια . Γιατί ετοίμαζα κάτι  ξαφνικά γκρεμιζόταν

-Πως θα έκρινες την μέχρι τώρα επαγγελματική σου πορεία;

Κ.Φ Θα ήμουν αχάριστη προς τον Θεό, αν έλεγα οτι δεν πέρασα καλά μέσα στην δουλειά μου. Θα ήθελα κάποια στιγμή να έδειχνα,  το όποιο ταλέντο μου,  με διαφορετικά έργα….κι αυτό το κυνηγώ….

-Είσαι ευχαριστημένη με τον εαυτό σου;

Κ.Φ  Γενικα ναι. Δεν έχω κάνει κακό σε κανέναν,  δεν έχω πάρει την δουλειά κάποιας συναδέλφου με δόλια μέσα, ούτε τον άντρα άλλης…ε γιατί να μην τα έχω με μένα καλά;

-Έχεις μετανιώσει για κάποιες δουλειές που έκανες;

Κ.Φ Και φυσικά έχω μετανιώσει

-Με ποιους συναδέλφους σου πέρασες πιο καλά σε δουλειά;

Κ.Φ  Με Τέτα,Παυλο,Βιδάλη….Γενικά είναι  λίγες οι φορές που περίμενα πως και πως να τελειώσει η δουλειά..ίσως 2-3 σε όλα αυτά τα χρόνια.

Προηγούμενο άρθροΟδύσσεια ενός ξεριζωμένου: Η ταινία των τριών ωρών
Επόμενο άρθροΓια ποιο λόγο έμεινε στην ιστορία Ο κατεργάρης