Γνώριζες ότι Μέρος 14ο

Advertisement

-Όταν το 1968 ο Σων Κόννερυ αρνήθηκε να συνεχίσει το ρόλο που τον έκανε διάσημο, οι παραγωγοί έκαναν δοκιμαστικά για να βρούν τον επόμενο Μποντ για την ταινία On Her Majesty’s Secret Service.

Advertisement
Γιώργος Φούντας
Γιώργος Φούντας

Ανάμεσα σε εκείνους τους ηθοποιούς ήταν και ο Γιώργος Φούντας ο οποίος είχε κάνει γνωστή την παρουσία του στο διεθνή καλλιτεχνικό κόσμο μέσα απο την ταινία, Ποτέ την Κυριακή.

Η πρόταση έγινε μέσω της Φινος Φιλμ και όταν ο Φιλοποίμην τη μετέφερε στο Γιώργο Φούντα εκείνος αρνήθηκε να συμμετάσχει στα δοκιμαστικά. Τελικά δέχτηκε κατόπιν πιέσεως του Φιλοποίμενος.
Αρκετό καιρό αργ’οτερα, κι αφού ε’ιχαν δοκιμάσει την τύχη και το ταλέντο τους πολλοί νέοι και ωραέοι ηθοποιοί, απέμειναν μόνο δυο υποψήφιοι: Ο Γιώργος και ο άλλος Γιώργος, ο Tζωρτζ Λεϊζενμπι. O Έλληνας ηθοποιός έχασε το ρόλο όταν δήλωσε στους παραγωγούς πως δε θα προλάβαινε να μάθαινε αγγλικά μέχρι την έναρξη των γυρισμάτων.

-Στην ταινία της Φινος Φιλμ, Για ποιον χτυπά η κουδούνα, η Μπεάτα Ασημακοπούλου υποδύεται τη μητριά και οχι τη μητέρα της Νόρας Βαλσάμη για λόγους γυναικείας φιλαρέσκειας.
Στο αρχικό σενάριο ο ρόλος της Μπεάτας ήταν ρόλος μητέρας. Οταν όμως η ηθοποιός διάβασε το σενάριο δήλωσε ότι θα έπαιζε στην ταινία μονάχα εαν ο ρόλος γινόταν ρόλος μητριάς μια που η Μπεάτα πίστευε πως ήταν ακόμα πολύ νέα για να έχει κόρη στην ηλικία της Βαλσάμη.

συνέντευξη της Αλίκης στον Νικο Χατζηνικολάου, ειχε κάνει 90% ακροαματικότητα και την άλλη μέρα το πρωί βγήκε μια εφημερίδα που έγραφε “Τα δέκα ψέματα της Αλίκης” ξεκινώντας απο την ηλικία της.

Προηγούμενο άρθροΣυγγένειες Ελλήνων καλλιτεχνών Μέρος 2ο
Επόμενο άρθροΤα δυο περιστατικά που έμειναν στη μνήμη του Γιάννη Βογιατζή