Τα τέσσερα σκαλοπάτια

Παραγωγής: Ανζερβός
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1951
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Μιχάλης Γαζιάδης
Συγγραφέας: Γιώργος Ασημακόπουλος
Σεναρίο: Γιώργος Ασημακόπουλος

Κωμωδία
1951

Ηθοποιοί: Ζινέτ Λακάζ (Ρένα Δόξα/Περικλής), Νίκος Χατζίσκος (Δημήτρης Γκρενάς), Σμάρω Στεφανίδου (Λουκία Ασπροκότσυφα), Γιάννης Πρινέας (Θωμάς Ασπροκότσυφας), Άννα Κυριακού (Αφροδίτη Ασπροκότσυφα), Ντίνος Ηλιόπουλος (Χρήστος Γκαρόπουλος), Μίμης Φωτόπουλος (Βρασίδας), Σοφία Βερώνη, Γεωργία Βασιλειάδου (Παγώνα), Ευτυχία Παυλογιάννη, Παναγής Σβορώνος, Αλέκος Αναστασιάδης (Σπύρος Νταβίρας), Νανά Παπαδοπούλου, Κώστας Πομώνης

Περίληψη: Η Ρένα, μια ορφανή κοπέλα που ζει με την οικογένεια του θείου της, εγκαταλείπει το σπίτι της εξαιτίας της σκληρότητας της εξαδέλφης και της θείας της. Ψάχνει εις μάτην για δουλειά στην Αθήνα, ώσπου διαβάζει μια αγγελία με την οποία ζητούνται σοφέρ. Κουρεύεται, μεταμφιέζεται σε άντρα και προσλαμβάνεται. Ο μνηστήρας της εξαδέλφης της χάνει την περιουσία του και αποφασίζει να αποχαιρετήσει το σπίτι με τα τέσσερα σκαλοπάτια. Εκεί τον περιμένει η Ρένα η οποία του δίνει τα κλειδιά του σπιτιού. Το έχει αγοράσει, για τους δυο τους, με τα λεφτά που κληρονόμησε από τον πατέρα της.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1950-1951 και έκοψε 194.493 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 13 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Τα τέσσερα σκαλοπάτια
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΜικρές Αφροδίτες
Επόμενο άρθροΟι απάχηδες των Αθηνών

Similar Articles

Comments