Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή θα προβληθούν τρεις ταινίες, διαμάντια

τρεις ταινίες
Advertisement

Όσοι είστε λάτρεις της έντονης γραφής του Νίκου Φώσκολου σήμερα Μεγάλη Παρασκευή θα προβληθούν τρεις ταινίες του διαμάντια της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου. Όλες σε παραγωγή της Φίνος Φιλμ.

Advertisement

Έχουμε και λέμε.

Στις 17:40 ο Σκάι θα προβάλλει την κοινωνική ταινία, “Κοινωνία ώρα μηδέν” με τον αξέχαστο Νίκο Κούρκουλο. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ντίνος Δημόπουλος.

koinonia ora miden

Περίληψη της ταινίας, “Κοινωνία ώρα μηδέν”

Ο Άγγελος Μουρούζης έχει αποταχθεί από την Αεροπορία και ως αποτέλεσμα το έχει ρίξει στο ποτό και τη χαρτοπαιξία. Όταν όμως ένα επιβατικό αεροπλάνο συντρίβεται στο έδαφος και από τους επιβάτες δεν διασώζεται παρά μόνο μια γυναίκα, ο αδελφός του Μουρούζη, που είναι αρχηγός της Πολιτικής Αεροπορίας, τον τοποθετεί επικεφαλή της επιτροπής που ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο σκοπός του αδελφού του είναι πονηρός, μιας και εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και αποσκοπεί να συγκαλύψει τα αίτια του δυστυχήματος. Όμως ο Άγγελος διεξάγει κανονικά τις ανακρίσεις, στην πορεία των οποίων αποδεικνύεται πως το αεροπλάνο δεν πληρούσε τους όρους ασφαλείας.

Ενώ λίγες ώρες μετά στις 21:00 από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα θα παιχτεί η ταινία, “Η λεωφόρος του μίσους” με τον Κώστα Καζάκο και τον Νίκο Γαλανό στην πρώτη εμφάνιση στο σινεμά. Η σκηνοθεσία εκτός από το σενάριο ανήκει στον Νίκο Φώσκολο.

leoforos tou misous

Περίληψη της ταινίας, “Η λεωφόρος του μίσους”

Ένας ασυνείδητος οδηγός τραυματίζει θανάσιμα μια γυναίκα και την αφήνει αβοήθητη να πεθάνει. Το θύμα ήταν η γυναίκα του ανακριτή Κώστα Κυριαζή ο οποίος έξι χρόνια αργότερα καλείται να διαλευκάνει ένα παρόμοιο περιστατικό.

Για πρώτη φορά αισθάνεται ότι δεν θα μπορέσει να επιτελέσει ανεπηρέαστος το έργο του, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή και πάθος, όπως απαιτείται από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης.

Οι φόβοι του επιβεβαιώνονται, καθώς οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο οδηγός, που άφησε αβοήθητο στην άσφαλτο το νέο θύμα, είναι ο ίδιος με τον υπαίτιο του θανάτου της γυναίκας του.

Τέλος στις 22:00 η Ερτ1 θα προβάλλει την κοινωνική δραματική ταινία, “Πυρετός στην άσφαλτο” με τον μοναδικό Γιώργο Φούντα σε μια ερμηνεία που του χάρισε το Α’ βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Και αυτή η ταινία φέρει την υπογραφή του σπουδαίου Ντίνου Δημόπουλου.

piretos stin asfalto

Περίληψη της ταινίας, “Πυρετός στην άσφαλτο”

Ένα βράδυ, ο αρχιφύλακας Μέρκος, επικεφαλής ενός περιπολικού της Άμεσης Δράσης, βρίσκεται μπροστά σε ένα τρομερό δίλημμα: να μεταφέρει στο νοσοκομείο το σπάνιας ομάδας αίμα που χρειάζεται η γυναίκα του, η οποία κινδυνεύει να χάσει τη ζωή της και το παιδί που κουβαλάει, ή να σώσει τριάντα παιδάκια που μεταφέρει ένα λεωφορείο που οδηγεί ένας δραπέτης του φρενοκομείου.

Προηγούμενο άρθροΑντιγόνη Λούκου: Η αδερφή μου, Έλλη Λαμπέτη …
Επόμενο άρθροΑλίκη Βουγιουκλάκη: Όταν το 1992 πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.