Γνώριζες ότι Μέρος 15ο

Δάκρυα
Advertisement

-Το 1963, σε ηλικία 31 ετών, η Γκέλυ Μαυροπούλου έπαιξε τη μητέρα του 30χρονου Κώστα Κακκαβά στην ταινία “Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα” (ωστόσο, δύο χρόνια νωρίτερα η Μαυροπούλου και ο Κακκαβάς είχαν παίξει το ζευγάρι στη “Μυρτιά”).

Advertisement

-Το 1966, σε ηλικία 33 ετών, η Μαίρη Χρονοπούλου έπαιξε τη μάνα της 24χρονης Ζωής Λάσκαρη στο φιλμ “Δάκρυα για την Ηλέκτρα“.

-Η ταινία “Ο άνθρωπος που γύρισε απο την ζέστη” με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα ήταν η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου “Οι δικοί μας άνθρωποι”.
Ο πρώτος λοιπόν που έπαιξε το ρόλο του ξενιτεμένου Λουκά Μπόμπολα που γυρίζει μετά απο πολλά χρόνια στην οικογένεια του, ήταν ο Βασίλης Λογοθετίδης το 1954.
Στο θεατρικό, στο τέλος, ο Λουκάς (Βασίλης Λογοθετίδης) επιστρέφει οριστικά με τον υπηρέτη του πίσω στην ξενιτειά καθώς δεν καταφέρνει να τα “βρει” τελικά με την οικογενεια του, λόγω της αποξένωσης και της απόστασης που δημιουργήθηκε ανάμεσα τους εξαιτίας των πολλών χρόνων απουσίας του.
Οταν όμως έγινε η κινηματογραφική μεταφορά, ο Σακελλάριος άλλαξε το τέλος του έργου, με την οικογενεια μετανιωμένη να περιμένει τον Λουκά (Λάμπρο Κωνσταντάρα) στο αεροδρόμιο και ο Λουκάς να “βρίσκει” επιτέλους τους δικούς του ανθρώπους….

-Ο τίτλος του θεατρικού έργου των Τσιφόρου – Βασιλειάδη στο οποίο βασίστηκε η ταινία ήταν “Οι γυναίκες προτιμούν τους σκληρούς”. Αναρωτιέμαι αν το “Γλυκέ μου τύραννε” επιλέχτηκε αρχικά για τίτλος της ταινίας λόγω του ομώνυμου τραγουδιού του Πάνου Γαβαλά.

Προηγούμενο άρθροΌταν ο Ντίνος Ηλιόπουλος επιχείρησε να απαγάγει την Αλίκη
Επόμενο άρθροΓιατί ο Σωτήρης Μουστάκας είχε αρχαιoελληνικά ονόματα