Το προκλητικό πείραγμα ενός θεατή

πείραγμα
Advertisement

Έχει μείνει στη συνείδηση των περισσότερων ως “η πιο ωραία άσχημη” του ελληνικού κινηματογράφου – εκτός από “προξενήτρα”, “μαμή”, “καφετζού” κλπ.

Advertisement

Όμως, στην αρχή τουλάχιστον, η Γεωργία Βασιλειάδου δεν ένιωθε και πολύ άνετα από τα σχόλια για την εξωτερική της εμφάνιση, ειδικά όταν αυτά γίνονταν μπροστά της από αγενείς θεατές.

Σε συνέντευξή της τον Ιούνιο του 1972, η Βασιλειάδου θυμήθηκε ένα σχετικό περιστατικό, κατά το οποίο η ηθοποιό είχε δώσει πραγματικά “πληρωμένη απάντηση” σε μια γυναίκα που προσπάθησε επίτηδες να την προκαλέσει για την εμφάνισή της. 

Η Γεωργία Βασιλειάδου θυμόταν:“…

Δούλευα στην Σπηλιά του Παρασκευά. Καθώς έβγαινα στην πίστα περνώντας από τα τραπέζια, κάποια επίτηδες φώναξε, για να την ακούσω, “πόσο άσχημη είναι η Βασιλειάδου!”.Το νόμισμα που της πλήρωσα ήταν πολύ ακριβό. Ανεβαίνοντας στην πίστα, πριν αρχίσω το νούμερό μου, είπα:– Τώρα που ερχόμουν στην πίστα, κάποια φώναξε για την ακούσω: “Πόσο άσκημη είναι η Βασιλειάδου”. Κυρία μου, της απάντησα, εγώ με την ασχήμια μου έγινα διάσημη. Εσάς ποιος σας ξέρει;”

Προηγούμενο άρθροΤο πρώτο ελληνικό επαγγελματικό παπαράτσι
Επόμενο άρθροΗ χαμένη οικογένεια της Ζωής Λάσκαρη