15.7 C
Athens
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2025

Λαυρέντης Διανέλλος: Η ψυχή του ελληνικού κινηματογράφου

Υπάρχουν ονόματα που δεν χρειάζονται φανφάρες για...

Βαγγέλης Βουλγαρίδης: Ο ευγενικός ζεν πρεμιέ

Τις περισσότερες φορές, ήταν εκείνοι οι δευτεραγωνιστές...
Κατηγορία:

Έλα στο θείο 1950-1951

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1950
Κυκλοφορία: 06 Δεκεμβρίου 1950
Διάρκεια: 86' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Νίκος Τσιφόρος
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Φωτογραφία: Joseph Hepp
Μουσική συνθεση: Γιώργος Μαλλίδης
Εταιρία παραγωγης: Φίνος Φιλμ
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: Νίκος Παπαδάκης,Φώτης Πολυμέρης, Ντούο Χάρμα, Κώστας Σεϊτανίδης (μουσικός/κιθάρα), Στ. Τυρταίος (τραγούδι/κιθάρα), Πάνος Μακρής (τραγούδι/κιθάρα), Μπάμπης Μαλλίδης (μαέστρος/ορχήστρας), Γιάννης Δέδες (μουσικός/κιθάρα), Σταύρος Μπογιατζόπουλος (μουσικός/κιθάρα)
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Σμαρούλα Γιούλη (Ρούλα Γκιορέ), Νίκος Σταυρίδης (Αντώνης Ντούκουρας), Μίμης Φωτόπουλος (Φώτης Γκιορές), Γιάννης Ιωαννίδης (Χαρίλαος Ντούκουρας), Σπεράντζα Βρανά (Νανά), Λέλα Πατρικίου (θεία Ελένη), Νίκος Βασταρδής (Κώστας), Θάνος Τζενεράλης (Ζαφείρης)

Η ταινία, “Έλα στο θείο” προβλήθηκε τη σαιζόν 1950-1951 και έκοψε 124.740 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 13 ταινίες.

-Η πρώτη συνεργασία Νίκου Τσιφόρου και Φίνος Φιλμ σε κωμωδία. Αν και κωμωδιογράφος, οι προηγούμενες ταινίες του που είχε γυρίσει ο Φίνος ήταν δραματικές, με ιδιαίτερη, ωστόσο, επιτυχία: “Χαμένοι Άγγελοι” και “Τελευταία Αποστολή“.

-Η ταινία κυκλοφόρησε και σε μορφή DVD στις 11 Απριλίου του 2006.
-Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική ταινία στην οποία εμφανίζονται τόσο ο Νίκος Σταυρίδης όσο και η Σπεράντζα Βρανά.

-Τα επαγγέλματα του εργολάβου και του μεσίτη αναδεικνύονται μέσα από την ταινία ως τα νέα επαγγέλματα υψηλής κερδοφορίας κατά την εποχή που άρχιζε να ανθίζει η οικοδομική δραστηριότητα στην Αθήνα.

Έλα στο θείο
Γυρίσματα από την ταινία, “Έλα στο θείο“.

Περίληψη της ταινίας, “Έλα στο θείο”

Ο Χαρίλαος Ντούκουρας θέλει με κάθε τρόπο να αποκαταστήσει τον αχαϊρευτο ανιψιό του Αντώνη. Μια λάθος αγγελία θα σταθεί αφορμή να γνωριστούν με το Φώτη Γιούρα και την όμορφη αδελφή του Λούλα. Ο Φώτης και ο Χαρίλαος συμφωνούν για τους γάμους.

Η Λούλα αναγκάζεται να πει το ναι, λόγω της άσχημης οικονομικής θέσης του αδελφού της, παρόλο που αγαπάει τον υπάλληλο του Χαρίλαου, Κώστα. Ο Αντώνης με τη σειρά του που έχει σχέσεις με τη Νανά, κινδυνεύει να αποκληρωθεί από το θείο του…

Στην ίδια κατηγορια

Οι καταφρονεμένοι 1965-1966

Η ταινία, "Οι καταφρονεμένοι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 153.594 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Φωνάζει ο κλέφτης 1965-1966

Η ταινία, "Φωνάζει ο κλέφτης" προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 91.469 εισιτήρια. Βασίζεται...

Θανασάκης ο πολιτευόμενος 1953-1954

Η ταινία, "Θανασάκης ο πολιτευόμενος" προβλήθηκε τη σαιζόν 1953-1954 και έκοψε 33.649 εισιτήρια. Ήρθε...

Οι άσσοι του γηπέδου 1955-1956

Η ταινία, "Οι άσσοι του γηπέδου" προβλήθηκε την σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 19.726 εισιτήρια....

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία