19.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...
Κατηγορία:

Ο μαγικός καθρέφτης 2016-2017

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 2016
Κυκλοφορία: 04 Φεβρουαρίου 2016
Διάρκεια: 101'
Είδος: Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Σενάριο: Κωστής Παπαδόπουλος, Έλενα Σολωμού
Συγγραφέας: ***
Φωτογραφία: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Μουσική συνθεση: Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος
Εταιρία παραγωγης: Black Orange SA, ΟΤΕ TV
Παραγωγός: Γιάννης Ιακωβίδης
Τραγούδι: Γιώργος Μαζωνάκης, Onirama
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου (Κλεάνθης Βαρβέρης/βασιλιάς Μενέλαος), Ζέτα Δούκα (Ελένη/Ωραία Ελένη), Ελένη Κοκκίδου (Ευτέρπη, μητέρα Ελένης/θεά Αφροδίτη/Τέρρυ), Δημήτρης Ήμελλος (Τάκης), Τάκης Παπαματθαίου (Καποδίστριας, διευθυντής/βασιλιάς Αγαμέμνων), Λευτέρης Ελευθερίου (Ρένος), Αθηνά Οικονομάκου (Νατάσα/βασίλισσα Κλυταιμνήστρα), Κώστας Κόκλας (μαγικό τζίνι), Πηνελόπη Αναστασοπούλου (Άννα), Ασπασία Κοκόση (Μαρία), Δέσποινα Παπαγιάννη (Ρούλα , Νίκος Πουρσανίδης (Οδυσσέας), Σόλων Τσούνης (Αχιλλέας), Σταύρος Σβήγκος (Πάτροκλος), Αθηνά Αλεξοπούλου (Μίτση), Θόδωρος Κατσαφάδος (Όμηρος), Δήμητρα Λημνιού (δούλα Αρχαίας Ελλάδας), Μπίλιω Μαρνέλη (δούλα Αρχαίας Ελλάδας), Θωμάς Χαβιανίδης

Η ταινία, “Ο μαγικός καθρέφτης” προβλήθηκε τη σαιζόν 2016-2017 και είναι η πρώτη μεγάλου μήκους 3D ελληνική ταινία.

Στο ομώνυμο τραγούδι των τίτλων τέλους συμπράττουν μουσικά οι “Onirama” με το Γιώργο Μαζωνάκη, σε μουσική και στίχους του frontman Θοδωρή Μαραντίνη.

Ο μαγικός καθρέφτης
Ο μαγικός καθρέφτης

Κριτική της ταινίας, “Ο μαγικός καθρέφτης”

Η πρώτη (άνευ λόγου) τρισδιάστατη ελληνική ταινία είναι τρεις κωμωδίες στη συσκευασία της μιάς, η οποία προσπαθεί να συνδυάσει το “Μια Υπέροχη Ζωή” του Κάπρα με τηλεοπτικού τύπου φαρσικές παρεξηγήσεις, παρωδία αλά Μελ Μπρουκς και “γαργαλιστικά” λεκτικά αστεία.

Η δημιουργική ομάδα της «Νήσου» –από τον παραγωγό Γιάννη Ιακωβίδη και τον σκηνοθέτη Χρήστο Δήμα («Ακάλυπτος», «Amore mio») ως το σεναριακό δίδυμο των Έλενα Σολωμού και Κωστή Παπαδόπουλου– επιστρέφει με μια ακόμα κωμωδία, η οποία είναι και η πρώτη τρισδιάστατη ελληνική ταινία. Πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι, με τον Μάκη Παπαδημητρίου στο ρόλο του Κλεάνθη, ενός 35χρονου φουκαρά που για να τα βγάλει πέρα δουλεύει το πρωί ως έφορος αρχαιοτήτων και το απόγευμα σε… συνεργείο αυτοκινήτων. Μέχρι που μια μέρα ανακαλύπτει έναν μαγικό καθρέφτη, ο οποίος μπορεί να ικανοποιήσει κάθε τρελό του όνειρο.

Η πρώτη (άνευ λόγου) τρισδιάστατη ελληνική ταινία είναι τρεις κωμωδίες στη συσκευασία της μιάς, η οποία προσπαθεί να συνδυάσει το “Μια Υπέροχη Ζωή” του Κάπρα με τηλεοπτικού τύπου φαρσικές παρεξηγήσεις, παρωδία αλά Μελ Μπρουκς και “γαργαλιστικά” λεκτικά αστεία. Λίγες οι πραγματικά αστείες στιγμές του άνισου, αποσπασματικού σεναρίου, τις πάσες του οποίου προσπαθούν εναγωνίως να αξιοποιήσουν ο ταλαντούχος Μάκης Παπαδημητρίου και ο φιλότιμος Χρήστος Δήμας.

Περίληψη της ταινίας, “Ο μαγικός καθρέφτης”

Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου). Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν “μαγικό καθρέφτη” (Κώστας Κόκλας), που πραγματοποιεί τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει…

Στην ίδια κατηγορια

Τζιπ περίπτερο και αγάπη 1956-1957

Η ταινία, "Τζιπ περίπτερο και αγάπη" προβλήθηκε τη σαιζόν 1956-1957 και έκοψε 34.324 εισιτήρια....

Η παριζιάνα 1969-1970

Η ταινία, "Η παριζιάνα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 554.428 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Η κόρη μου η ψεύτρα 1967-1968

Η ταινία, "Η κόρη μου η ψεύτρα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 39.315...

Αντίο ζωή 1959-1960

Η ταινία, "Αντίο ζωή" προβλήθηκε την σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 40.867 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο