Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1973
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης
Συγγραφέας: Κώστας Καραγιάννης
Σεναρίο: Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία
1973

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς, Έλια Καλλιγεράκη, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Μοσχίδης, Δημήτρης Μπισλάνης, Πάνος Τουλιάτος, Νίκος Βερλέκης, Μαίρη Φαρμάκη, Κώστας Ντάγκας, Μαρία Μαρτίκα, Φραγκούλης Φραγκούλης, Γιώργος Γρηγορίου, Αλέκος Πετρίδης, Μανώλης Φραγκιαδάκης, Γιώργος Ζαμπέτας, Σπύρος Γουριώτης (καλεσμένος σε δεξίωση)

Περίληψη: Ο σερβιτόρος Αντώνης (Κώστας Βουτσάς) αγαπάει τη Ρούλα (Έλια Καλλιγεράκη), όμως ο αδερφός της εμποδίζει το δεσμό τους εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης του πρώτου. Όταν ο Αντώνης μαθαίνει πως οι μαύροι υπηρέτες αμείβονται καλά, μεταμφιέζεται σε μαύρο και πιάνει δουλειά ως υπηρέτης στο σπίτι ενός εφοπλιστή. Η κλοπή ενός πολύτιμου αντικειμένου, παράλληλα με την αποκάλυψη του αληθινού χρώματος του δέρματός του, θα τον βαρύνουν με την κατηγορία της κλοπής. Γρήγορα όμως θα αποκαλυφθεί ότι ο πραγματικός κλέφτης ήταν ο μέλλων γαμπρός του πλούσιου εργοδότη του Αντώνη.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1973-1974 και έκοψε 111.554 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 44 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ αισιόδοξος
Επόμενο άρθροΟ τρομοκράτης

Similar Articles

Comments