Σταμάτης Κόκοτας

kokotas stamatis
kokotas stamatis

Σταμάτης Κόκοτας

Όταν ακούς για φαβορίτες πάει το μυαλό σου κατευθείαν στον Σταμάτη Κόκοτα. Είναι το σήμα κατατεθέν του, στα τόσα χρόνια πορείας στο τραγούδι. Μέχρι και εταιρίες με ξυραφάκια τον πλησίαζαν και του ‘διναν τεράστια ποσά για να τις κόψει, πράγμα που δεν έκανε ποτέ.

Σταμάτης Κόκοτας

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.α.

Πριν γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα, είχε κάνει ένα πέρασμα ως ηθοποιός στην ταινία, “Διπλοπενιές”.

Μάλιστα, ο Σταμάτης Κόκοτας έπαιζε μπουζούκι στο κομμάτι, “Μάτια βουρκωμένα” το οποίο τραγούδησε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και αποτέλεσε τη μεγάλη επιτυχία της εποχής.

Φιλμογραφία

Διπλοπεννιές (1966)
Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (1968)

Μπορείτε να δείτε τον Σταμάτη Κόκοτα στο 0:55 του βίντεο, στα δεξιά του Βασίλη Αυλωνίτη. Αν και τότε δεν είχε αφήσει τη χαρακτηριστική φαβορίτα του, εν τούτοις μπορεί κάλλιστα να ξεχωρίσει, ανάμεσα στους υπόλοιπους.

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Σταμάτης Κόκοτας

Προηγούμενο άρθροΣταμάτης Φασουλής
Επόμενο άρθροΑστέρω 1959