Όταν το 1974 η Ρένα Βλαχοπούλου έπαιζε μπόουλινγκ

Ρένα Βλαχοπούλου
Advertisement

Τον Ιανουάριο του 1974, στην πρώτη αίθουσα bowling που δημιουργείται στην Ελλάδα δύο χρόνια πριν και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο “Apollon Pallas” στο Καβούρι, διεξάγεται φιλικός αγώνας bowling με διαγωνιζόμενους γνωστούς καλλιτέχνες και δημοσιογράφους της εποχής.

Advertisement

Ανάμεσα τους και η Ρένα Βλαχοπούλου, η οποία απολαμβάνει το παιχνίδι και στο πάρτι που ακολουθεί αργότερα προσφέρει στους παρευρισκόμενους το μπρίο, το χιούμορ και τις απίστευτες ατάκες της.

vlaxopoulou rena

Την περίοδο αυτή η κορυφαία Ελληνίδα κωμικός βιώνει την απόλυτη ευτυχία στο πλάι του αγαπημένου της συζύγου Γιώργου Λαφαζάνη και με τον κιννηματογράφο να βρίσκεται στην δύση του αφοσιώνεται κυρίως στους θέατρο.

Δύο χρόνια αργότερα αποδέχεται την πρόταση του Αλέκου Σακελλάριου να εμφανιστεί για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση στη σειρά, “Μια Αθηναία στην Αθήνα”, της οποίας τα πρώτα επεισόδια υπογράφει ο ίδιος και τα επόμενα εξίσου σημαντικοί δημιουργοί της εποχής. Μια σειρά 25 συνολικά αυτοτελών επεισοδίων της κρατικής τηλεόρασης που δυστυχώς δεν διασώζεται στα αρχεία της ΕΡΤ και καταγράφει τις καθημερινές στιγμές μιας χωρισμένης γυναίκας σε πολυκατοικία της Αθήνας μέσα από αστείες και κωμικές καταστάσεις.

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση της με την ταινία “Η Ρένα είναι οφσάιντ“, η ηθοποιός θυμίζει αρκετά στη σειρά την κινηματογραφική της εικόνα, το αποτέλεσμα όμως δεν την ενθουσιάζει ιδιαίτερα και η τηλεοπτική της παρουσία στην μετέπειτα πορεία θα είναι περιορισμένη με ελάχιστες συμμετοχές στην ιδιωτική τηλεόραση αρχές της δεκαετίας του ’90.

Η μακρόχρονη και επιτυχημένη κινηματογραφική παρουσία, τόσο της ίδιας όσο και άλλων μεγάλων αστεριών της χρυσής εποχής, υπήρξε τόσο έντονη και σαρωτική μέχρι και σήμερα μέσα από την προβολή των ταινιών στην μικρή οθόνη, ώστε κάθε τηλεοπτική τους συμμετοχή να φαντάζει μοιραία πολύ μικρότερη και κατώτερη συγκριτικά με την κινηματογραφική. Μια πραγματικά “χρυσή” εποχή που κατάφερε να δημιουργήσει αυθεντικούς, ολοκληρωμένους και διαχρονικούς καλλιτέχνες που όμοιοι τους δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά.

Προηγούμενο άρθροΕλβιέλα: Η άγνωστη ιστορία των ελληνικών Αll Star
Επόμενο άρθροΚαρέζη – Χατζηφωτίου: Φωτογραφίες από τη δεξίωση του γάμου τους