Ο Λευτέρης Παπανικολάου και η σχέση του με τον Γιάννη Γκιωνάκη

56216545 13
56216545 13
Advertisement

Ο Λευτέρης Παπανικολάου είναι….ο Λευτέρης Παπανικολάου- Γκιωνάκης, γιος της Πωλίνας και εγγονός του Γιάννη Γκιωνάκη. Δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση στην τέχνη της υποκριτικής, ωστόσο η δική του ιδιαίτερη κλίση τον ώθησε προς τη σκηνοθεσία.

Advertisement

Μεγάλωσα, λέει στο Πρώτο Θέμα, σε ένα σπίτι όπου όλη την ημέρα μιλούσαν για έργα, σκηνοθεσία και τέχνη. Μέναμε στην ίδια πολυκατοικία με τον παππού και οι επιρροές ήταν πολύ δυνατές», και συνεχίζει «όταν πήγαινα στο γυμνάσιο σκέφτηκα να ακολουθήσω τον οικογενειακό δρόμο και να γίνω καλλιτέχνης έχοντας προβληματισμό μέχρι την τελευταία στιγμή για το αν τελικά επιθυμώ να πάρω το χρίσμα του ηθοποιού ή του σκηνοθέτη.
Όταν αποφάσισα ότι η σκηνοθεσία μου πάει καλύτερα νομιζω ότι εκείνος που στεναχωρήθηκε περισσότερο ήταν ο παππούς μου, ο οποίος ήθελε και η τρίτη γενιά να ακολουθήσει τα χνάρια του.

Ο νεαρός θυμάτα, επίσης, τα παιδικά του χρόνια: «Υπήρχαν παραστάσεις στις οποίες πήγαινα σχεδόν καθημερινά στο θέατρο, αφού η μητέρα μου και ο παππούς μου έπαιζαν μαζί. Γνωρίζα τόσο καλά το έργο, ώστε αν έλειπε κάποιος από το καστ και με έβαζες θα μπορούσα να παίξω κανονικά το ρόλο.

Θυμάμαι να τριγυρνώ με τις ώρες στα καμαρίνια, να μιλάω με τους ηθοποιούς και να παρακολουθώ τις αντιδράσεις του κοινού σε οσα διαδραματίζονταν επί σκηνής».
Ο Λευτέρης Παπανικολάου Γκιωνάκης μιλάει και για τον παππού του: «Αυτό που βλέπετε στις ταινίες, αυτό ήταν… ένας άνθρωπος με πηγαίο χιούμορ, έξω καρδιά, γνήσιος διασκεδαστής.

Ως άνθρωπος ήταν ιδιαίτερα στοργικός, ιδιαίτερα με εμένα που ήμουν και το εγγόνι του.

Προηγούμενο άρθροΠοια ηθοποιός είναι ιδιοκτήτρια βενζινάδικου
Επόμενο άρθροΜαρία Πλυτά: Η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης