Ο φανατικός Αεκτζής, Λάμπρος Κωνσταντάρας

Λάμπρος Κωνσταντάρας
Advertisement

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας θ’ άλλαζε όλους αυτούς τους ρόλους για να παίξει έναν στην πραγματική του ζωή:

Advertisement

Αυτόν του τερματοφύλακα στη λατρεμένη του Α.Ε.Κ.! Το γνωρίζουν πολύ λιγότεροι απ’ όσους γέλασαν κι εξακολουθούν να γελούν εδώ και 3-4 γενιές με τις ταινίες του, ωστόσο είναι πέρα για πέρα πραγματικό: O αξέχαστος ηθοποιός δεν ήταν απλά ερωτευμένος με την «Ένωση». Μα για ένα μικρό έστω διάστημα υπήρξε και αθλητής της.

kontsantaras termatofilakas

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Σε ηλικία 15 ετών έπαιζα τερματοφύλακας στην Α.Ε.Κ. όμως, το ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να με συντηρήσει οικονομικά και το παράτησα. Την Α.Ε.Κ. τη λάτρευα και παρακολουθούσα την πορεία της φανατικά. Να φανταστείς, σε μια παράσταση είχα δέσει στη ζώνη μου ένα τρανζιστοράκι, είχα το ακουστικό περασμένο στο αφτί και άκουγα τη μετάδοση ενός αγώνα, παίζοντας παράλληλα το ρόλο. Ακόμα χειρότερα, στο γάμο μου με τη Γιούλη Γεωργοπούλου είχα πάει στην εκκλησία μέσα στα νεύρα και καθυστερημένος κατά μία ώρα, επειδή είχαμε χάσει ένα σημαντικό ματς!

Την ώρα της παράστασης στο Θέατρο όπου έπαιζε την “Βροχή του Μονκ” έπαιζε η Α.Ε.Κ. σημαντικό αγώνα και ακούει σε μετάδοση από ραδιοφωνάκι !!!
Η Μάρω Κοντού που συμπρωταγωνιστούσε αναφέρει : “Κάποια στιγμή που έπρεπε να γονατίσω στα πόδια του να ζητήσω άφεση αμαρτιών, ακούω μέσα από την κοιλιά του να βγαίνει μετάδοση αγώνα ποδοσφαίρου, είχε βάλει το ραδιοφωνάκι στην τσέπη του, το ακουστικό μέσα από το ρούχο στην πλευρά που δεν τον έβλεπε το κοινό του θεάτρου από κάτω”.

Ο γιος του Δημήτρης Κωνσταντάρας αναφέρει : “Mε είχε παρακαλέσει να πάω να του το φτιάξω για να μάθει πως θα το βάζει και να μην του φεύγει από το αυτί, να το περνάει μέσα από το κολάρο και να μπορεί να ακούει κρυφά όποτε έπαιζε η Α.Ε.Κ. και δεν μπορούσε να πάει στο Γήπεδο”.

Η γυναικά του η Γιούλη Γεωργοπούλου: Μέχρι και στον γάμο μου με έστησε για την Α.Ε.Κ. άργησε να έρθει γιατί εκείνη την ώρα έπαιζε η Α.Ε.Κ. και δεν ήθελε να χάσει το ματς!!!
Η μεγάλη του αγάπη ήταν η Α.Ε.Κ., τόσο φανατικός φίλαθλος της που δεν έχανε αγώνα, εντός έδρας στην Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ούτε στα έκτος έδρας ή στα ευρωπαϊκά ματς.

Προηγούμενο άρθρο5 αποκαλύψεις για την ταινία, Ο ζηλιαρόγατος
Επόμενο άρθροΗ αρχόντισσα και ο αλήτης: Έτσι γράφτηκε το σενάριο της ταινίας