Το κορίτσι του λούνα παρκ

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1968
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Δήμος Σακελλαρίου
Συγγραφέας: Λάκης Μιχαηλίδης
Σεναρίο: Λάκης Μιχαηλίδης

Κοινωνική
1968

Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη (Μαργαρίτα), Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Aλέκος), Λυκούργος Καλλέργης (Χρήστος), Δέσποινα Στυλιανοπούλου (Σοφία), Λαυρέντης Διανέλλος (τροβαδούρος), Γιώργος Τσιτσόπουλος (Νίκος), Πέτρος Λοχαϊτης (Βασίλης, ιδιοκτήτης Λούνα παρκ), Αλίκη Ζαβερδινού (Ρένα), Ντία Αβδή (Aγγελική υπηρέτρια), Τάκης Γκιώκας (μικρός), Νίκος Τσουκαλάς, Μάκης Δεμίρης, Γιάννης Μπουρνέλης (Θανάσης), Γιώργος Καλατζής, Λάμπρος Αχείμαστος, Δημήτρης Μαυρικάκης, Βασίλης Λιόγκαρης, Κώστας Παπανίκος, Στέλλα Νέρη, Νίκος Ρίζος (Στέλιος), Τζένη Ρουσσέα (πρώτη σύζυγος Αλέκου)

Περίληψη: Ένα φτωχό και καλόκαρδο κορίτσι, η Μαργαρίτα, δουλεύει σ’ ένα λούνα παρκ κι ερωτεύεται έναν ευκατάστατο καρδιοχειρουργό, τον Αλέκο, ο οποίος όμως της έχει συστηθεί σαν ένας απλός εργάτης. Η αγάπη τους είναι μεγάλη, αλλά τα εμπόδια πολλά. Μετά από παράκληση του πατέρα του, ο οποίος φυσικά δεν εγκρίνει μια τέτοια σχέση, η Μαργαρίτα αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον Αλέκο κι αυτός το ρίχνει στο πιοτό. Εκείνη ακολουθεί ένα ζευγάρι φίλων της, καλλιτεχνών πίστας, οι οποίοι πρόκειται να εμφανιστούν στο Ναύπλιο. Όταν ο Αλέκος μαθαίνει τα καθέκαστα, τρέχει στο Ναύπλιο και τη βρίσκει να τραγουδά. Η Μαργαρίτα, κατασυγκινημένη, παθαίνει καρδιακές αρρυθμίες, αλλά ο Αλέκος της σώζει τη ζωή και στη συνέχεια την παντρεύεται.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 483.299 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 99 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Το κορίτσι του λούνα παρκ
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ κούκλος
Επόμενο άρθροΟ γίγας της Κυψέλης

Similar Articles

Comments