Η σχέση του Αλέκου Τζανετάκου με τον Ζαν-Πολ Μπελμοντό

alekos tzanetakos e1498983863940
alekos tzanetakos e1498983863940
Advertisement

Οταν ήρθε ο σκηνοθέτης, ο Βερνέιγ, στην Ελλάδα για να γυρίσει την ταινία του, έφερε μαζί του τους ηθοποιούς, τον Ζαν-Πολ Μπελμοντό, τον Ομάρ Σαρίφ, τη Ζακλίν Μπισέ και τον Τζόνι Χαλιντέι.

Advertisement

Ο Ελληνας μάνατζερ διάλεξε εμένα και τη Μαίρη Χρονοπούλου για να τους παίρνουμε από το “Χίλτον” και να τους πηγαίνουμε για ξενάγηση το βράδυ.

Ο Μπελμοντό με συμπάθησε, “γιατί είσαι σπορτίβο και χαρούμενος άνθρωπος”, όπως μου είπε. Πήγαινα και στα γυρίσματα με μία μοτοσικλέτα Καβασάκι μεγάλου κυβισμού και του άρεσε. Γίναμε σχεδόν κολλητάρια, τον είχα πάει και μια ωραία βόλτα στο Σούνιο και ενθουσιάστηκε.

Ο τεχνικός του Φίνου του είπε: “Μεσιέ, ο Αλέκος Τζανετάκος είναι πρωταγωνιστής όπως είσαι εσύ στο Παρίσι, με τις μοτοσικλέτες του και τις ωραίες γυναίκες”.

Αλέκος Τζανετάκος

Του απαντά ο Μπελμοντό: “Τον είδα προχθές που πέσανε πάνω του κάτι όμορφα κορίτσια και τους έδινε αυτόγραφα”.

“Εχει γυρίσει εκατόν ογδόντα ταινίες” (τόσες είχα μέχρι τότε) του λέει ο φίλος μου ο τεχνικός, “και παίζει κάθε βράδυ στο θέατρο”.

Γυρίζει ο Μπελμοντό μία στροφή γύρω από την καρέκλα. Αλήθεια, μου λέει με θαυμασμό. Τότε μου έδωσε σημασία»!

«Ημουν ο κασκαντέρ για κάθε επικίνδυνη σκηνή με αυτοκίνητο σε ελληνικές ταινίες» λέει ο Αλέκος Τζαννετάκος. «Έτρεχα σε αγώνες και ήξερα καλά τα οχήματα. Οταν ο Φίνος, π.χ., ήθελε να δανείσει το αυτοκίνητό του για το γύρισμα κάποιας ταινίας ρωτούσε:

“Είναι εκεί ο Τζαννετάκος;”. Πάντως όταν γύριζα ταινίες μαζί του με έβαζε να υπογράφω, ότι όσο διαρκούν τα γυρίσματα δεν θα τρέχω σε αγώνες αυτοκινήτων».

Ο Αλέκος Τζαννετάκος, έχει στο ενεργητικό του δύο ρεκόρ στην ανάβαση Πάρνηθας, όπου κέρδισε το πρώτο κύπελλο κατάρριψης επίδοσης και ρεκόρ στην κλάση των 850 κ.ε., που δεν έχει «σπάσει» έως σήμερα, καθώς δεν υπάρχει πλέον αυτή η κατηγορία. Διαβάζουμε στο Βήμα του 1996 τον Τζαννετάκο να αποκαλύπτει τα εξής” «Όταν ήρθε στην Ελλάδα ο Ανρί Βερνέιγ για να γυρίσει την κινηματογραφική ταινία “Le Casse (US title: The Burglars)” με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, την Νταϊάν Κάνον και τον Ομάρ Σαρίφ, τού πρότειναν εμένα για να ντουμπλάρω τον Μπελμοντό σε επικίνδυνες σκηνές με αυτοκίνητο.

Έχασα τη δουλειά γιατί του ζήτησα…μόνον 80.000 δραχμές. Ο Σαμιώτης, που με είχε πάει εκεί, μου είπε μετά: “Σε πέρασε για ψώνιο. Έπρεπε να ζητήσεις 3-4 εκατομμύρια!”. Κοκάλωσα».

Αυτές είναι οι σκηνές τις ταινίας Le Casse (US title: The Burglars) που θα γύριζε ο Τζαννετάκος

Προηγούμενο άρθροΗ ιστορία της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ
Επόμενο άρθροΣαπφώ Νοταρά: Το άδοξο τέλος